Pandora Papers: Зеленський прокоментував звинувачення у відмиванні грошей в офшорах. ВІДЕО

Президент Володимир Зеленський заявив, що в розслідуванні журналістів “Слідство.Інфо” щодо пов’язаних із ним офшорних компаній немає нічого нового і його це тішить.

Як передає “Новинарня“, про це глава держави сказав у ефірі програми “Факти тижня” на телеканалі ICTV в неділю, 17 жовтня.

За словами Зеленського, він не побачив нічого нового в розслідуванні “Слідства.Інфо” за матеріалами Pandora Papers про офшори.

“Чесно кажучи, сюжет не дуже. Я кажу вам як професіонал. Чому? Тому що, по-перше, нічого нового. Це було для мене як дежавю. У 2019 все те ж саме кіно я бачив на каналах Порошенка (п’ятого президента України, – “Н”), який показував, тому що розумів, що проти мене нічого немає, “бруду” жодного немає. І навіть якщо ви подивитеся дебати, на мою думку, навіть там він це кричав зі сцени: “Гроші “Квартал” отримував від “ПриватБанку”, від Коломойського. Все це стара історія, я все це чув, все це бачив, всі ці деталі. Радує, що жодної нової деталі я не побачив. Це говорить про те, що з 2019 року на мене, як на президента України, нічого товариш Петро так і не знайшов. Це радує трішечки”, – сказав Зеленський.

Він вважає, що жоден член студії “Квартал 95” не займався відмиванням грошей.

“Я особисто побудував без бюджетів, без держави бізнес в Україні з нуля. Відмиванням в 2012 році, ніяких грошей, і з 2012 року, і з 2001, і в 2019 не займався ні я, жоден член студії “Квартал 95″. Ми займалися виключно творчістю”, – сказав Зеленський.

Як відомо, Pandora Papers – розслідування Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів, що розкривають офшорні операції за участю глобальних політичних і ділових діячів.

Документи нового витоку з 14 фірм, які реєстрували та обслуговували офшорні компанії, частково підтвердили схему переказування коштів від структур олігарха Ігоря Коломойського до офшорних фірм президента Володимира Зеленського та його соратників.

Читайте також:
Єврокомісія виступила за прозоріше оподаткування через звіт Pandora Papers

Противники Зеленського пікетували його “офшорну квартиру” в Лондоні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна