Єврокомісія виступила за прозоріше оподаткування через звіт Pandora Papers

Європейська комісія виступає за прозорість питань оподаткування та міжнародну боротьбу з ухилянням від податків у зв’язку з оприлюдненим розслідуванням Pandora Papers.

Про це в понеділок, 4 жовтня, заявив представник Єврокомісії на щоденному брифінгу у Брюсселі, передає “Європейська правда”.

“Ми бачили повідомлення у ЗМІ щодо розслідування Pandora Papers. Єврокомісія є дуже проактивною у справі боротьби з ухилянням від сплати податків. Вона має амбітний порядок денний зі збільшення прозорості оподаткування і боротьби з ухилянням від сплати податків“, – сказав він.

Він пояснив, що в Європейському Союзі багато зроблено в цій сфері, “але необхідно робити більше”.

Водночас у Єврокомісії відмовилися коментувати конкретні випадки, що згадуються в розслідуванні, в тому числі дані щодо прем’єр-міністра Чехії.

Як відомо, Pandora Papers  містять дані про нібито причетність ряду світових лідерів до офшорних схем. У розслідуванні фігурують понад 35 чинних та колишніх політиків, а також 400 чиновників з близько 100 країн. У розслідуванні США названі найбільшим податковим притулком.

Зокрема документи Pandora Papers частково підтвердили схему переказування коштів від структур олігарха Ігоря Коломойського до офшорних фірм президента Володимира Зеленського та його соратників.

Читайте також:
Венедіктова зреагувала на фільм-розслідування “Офшор 95”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна