Ветеран ССО переміг на міжнародному турнірі з джиу-джитсу в Бразилії

Ветеран Сил спеціальних операцій ЗСУ Артем Кузьміч здобув дві золоті медалі на міжнародному турнірі з джиу-джитсу в Бразилії.

Про цей результат сам Кузьміч написав на сторінці у ФБ, привітали його і друзі та бойові побратими.

“Будучи громадядином Білорусі, 2014 року разом із іншими вояками без вагань став на захист України. З 2016 року Артем почав свою службу у Силах спеціальних операцій, де пройшов достойний бойовий шлях і принагідно успішно пройшов усі тяжкі випробування кваліфікаційного курсу. 2019 року під час виконання завдання він отримав важке поранення, внаслідок чого втратив ногу. Після тривалої реабілітації воїн повернувся у стрій і продовжив службу в лавах українських ССО. Був інструктором, де вже сам навчав курсантів Q-курсу”, – розповідають в дописів на сторінці ССО в інстаграмі.

Водночас Артем Кузьміч почав займатись джиу-джитсу, де досяг неабияких успіхів: здобув перше місце на Чемпіонаті України із цього виду спорту та друге місце у Європі на чемпіонаті в Австрії.

Потім звільнився з лав Збройних Сил України та почав приділяти значно більше уваги джиу-джитсу. І от, поїхавши на навчання до Бразилії, Артем отримав можливість взяти участь у престижному міжнародному турнірі Бразилії де здобув перше місце у двох категоріях, піднявши прапор українських SOF на п‘єдесталі.

“Цікавим є той факт, що всі фіналісти, які протистояли Артему, на відміну від нашого побратима мали здорові кінцівки. Артем боровся, стоячи лише однією ногою на татамі”, – наголошують у ССО.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от sof_ua (@sof_ua)

“Я взяв золото у двох категоріях и знову довів, що не існує кордонів і перепон! Емоції все ще переповнююь мене. Дякую всім, хто підтримував мене, це наша перемога” – написав Артем на своїй сторінці у Facebook.

Довідково:
Джиу-джитсу – японське бойове мистецтво, яке вивчає техніку і тактику ведення ближнього бою з одним або кількома суперниками, зі зброєю та без неї.

Читайте також:
“Менше тупого ригалова – більше якості”. Як відбувалися змагання груп спецпризначення бойових частин ССО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна