“Слуги” ініціювали збір підписів за відставку Разумкова

Депутати Верховної Ради з монобільшості вирішили розпочати збір підписів за відставку спікера Дмитра Разумкова.

Про це голова ВР написав на сторінці у ФБ у четвер, 30 вересня.

“Очікувано, колеги прийшли за підписними листами про відкликання мене з посади Голови Верховної Ради України. Відповідну пропозицію подав голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія“, – написав спікер.

Він опублікував відповідне звернення, підписане Арахамією.

У листі Арахамії згадано, що пропозиції щодо відкликання голови ВР можуть бути внесені не менш як 1/3 конституційного складу Верховної Ради, тобто 150 нардепами. При тому що у фракції “Слуга народу” – 244 депутати.

“Як і обіцяв, зволікати з процесом не буду. Сьогодні колеги отримають підписні листи. Продуктивної роботи у Трускавці”, – додав Дмитро Разумков.

Для переобрання спікера потрібна проста більшість – 226 депутатів.

Як відомо, останнім часом з Банкової критикують голову парламенту за надто самостійну позицію. Зокрема, Разумков був проти ухвалення закону “про олігархів”. Цей законопроєкт був розглянутий і ухвалений з імовірними порушеннями регламенту ВР у час, коли спікер перебував на ізоляції через коронавірус.

У Трускавці на Львівщині на 1-2 жовтня заплановані великі збори фракції “Слуга народу” з обговоренням різних проблем із представниками владних структур, тімбілдингом та розвагами.

Читайте також:
Разумков прокоментував імовірність відставки Степанова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна