ОАСК відкрив провадження проти Bihus.info за позовом Порошенка, – адвокат

Окружний адміністративний суд міста Києва постановив відкрити провадження в адміністративній справі за позовом п’ятого президента України,  лідера партії “Європейська солідарність” Петра Порошенка проти громадської організації “Том 14”, де позивач вимагає оприлюднити т.зв. плівки Медведчука в первісному вигляді.

Про це повідомив адвокат Порошенка Ігор Головань в середу, 29 вересня. На сайті “Європейської соладірності” опубліковано скани відповідної ухвали суду.

“Bihus.info – відповідач в адміністративному процесі. Після багатомісячних “танців із бубном” українська “адміністративна Феміда” вимушено відкрила провадження в адміністративній справі за нашим позовом до bihus.info (справжня назва – громадська організація “Том 14″), де ми вимагаємо оприлюднення т.зв. плівок Медведчука в їх первісному вигляді”, – написав Головань у мережі ФБ.

Він наголосив, що жодне з опублікованих відповідачем відео “таким оприлюдненням вважатися не може, оскільки є змонтованим відеофайлом, а справжній вигляд переданих bihus.info владними замовниками файлів засвічені на тих таки відео. Це аудіофайли, імена яких містять номери телефонів. Ми вимагаємо оприлюднення саме цих файлів, саме в такому вигляді”, – сказав адвокат.

Головань також зазначив, що на етапі відкриття провадження суд намагався захистити bihus.info.

Читайте також:
“Шістка, що плазує”: журналісти отримали десятки годин розмов Медведчука з росіянами і бойовиками в 2014 році. ВІДЕО

Прослушка Медведчука: у другій серії Бігус розповів,
як кум Путіна взяв під контроль “трубу” з Росії

“Плівковий скандал – не про Петра й Путіна”: хто, з ким і проти кого хитає ситуацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна