Усі контрснайперські групи ЗСУ перебувають на передовій, – Головнокомандувач

 

Всі контрснайперські групи, які мають Збройні сили України, зараз перебувають на передовій на Донбасі.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

“Всі контрснайперські групи, які в нас є, зараз є на передньому краї. Всі!”, – сказав Залужний.

“Що стосується радарних комплексів контрснайперських, то ми таке питання розглядаємо. Але, знову ж таки, буквально на минулому тижні ми це питання вивчали. І ті комплекси, принаймні, які ми розглядали, скажімо так, західного виробництва, знову ж таки вони нас не зовсім задовольняють. Тобто на сьогодні вести мову про масоване застосування радарних комплексів і оптичних контрснайперської боротьби, то ми мови такої не ведемо. Але все, що можна застосувати, усі гвинтівки, всі снайпери, всі тепловізори, які є, всі камери нічного бачення, які є, зараз працюють разом із ними, всі повністю”, – додав він.

Головнокомандувач ЗСУ також запевнив, що українські військові можуть відкривати вогонь у відповідь на обстріли з боку бойовиків та російських гібридних військ на Донбасі.

“ЗСУ виконують все, що їм необхідно, для того, щоб противник стріляв менше або взагалі не стріляв”, – наголосив Залужний.

Він додав, що вогонь у відповідь – одна з причин, чому останнім часом кількість обстрілів із боку противника зменшилася.

“Як головнокомандувач ЗСУ кажу вам: немає жодної зборони! Командири мають застосовувати всі наявні сили і засоби, наявні методи, які в них є, для того, щоб зберегти життя та здоров’я своїх підлеглих”, – заявив Залужний.

За словами головнокомандувача ЗСУ, рішення про відкриття вогню у відповідь ухвалюють командири на місці, і узгоджувати їх з командуванням у Києві їм не треба.

Читайте також:
“Чим більше ворогів уб’єш сьогодні”: ексклюзивний репортаж із закритого турніру снайперів у районі проведення ООС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна