За цим можуть стояти як внутрішні, так і зовнішні сили, – Зеленський про замах на свого помічника Шефіра. ВІДЕО

доповнено

Президент Володимир Зеленський під час робочого візиту до Нью-Йорка прокоментував обстріл автомобіля його першого помічника Сергія Шефіра, пообіцявши “сильну відповідь” злочинцям.

Про це глава держави сказав у відеозверненні, опублікованому в фейсбуці в середу, 22 вересня.

“Шановні громадяни України, я перебуваю в Нью-Йорку, шоста ранку. Десь дві години тому було розстріляно автомобіль мого першого помічника. Що важливіше – мого близького друга, мого товариша Сергія Шефіра. Він живий, водія, на жаль, поранено. Зараз він у лікарні. На місці працюють правоохоронці. Введено план перехоплення”, – переповів Зеленський.

“Вважається, що це був замах на вбивство… Хто за цим стоїть? Скажу відверто – не знаю. Поки що. Які це сили? Можуть бути внутрішні, або зовнішні сили. Але силами їх не вважаю, тому що передавати мені “привіт” пострілами з лісу в автомобіль мого друга – це слабкість. А ось відповідь буде сильною“, – сказав президент.

За його словами, “на міцність президентської команди це не впливає”.

“…І на той курс, який я обрав. До змін, до детінізації нашої економіки, до боротьби з криміналітетом, великими впливовими фінансовими групами це ніяк не впливає. А навіть навпаки. Тому що це мандат, мандат на зміни, який мені дав народ України”, – вважає Володимир Зеленський.

Він також зазначив, що одразу після виступу на Генасамблеї ООН (22 вересня) повернеться до Києва.

Як писала “Новинарня“, 22 вересня під Києвом, у районі сіл Лісники й Ходосівка, був скоєний замах на першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра. Отримав поранення його водій 1963 р.н. Його госпіталізували. Сам посадовець не постраждав.
По “ауді” Шефіра, який теоретично міг сам сидіти за кермом, було випущено 18 куль, переважно з боку водія. У водія влучили три кулі.

Сергій Шефір був одним з лідерів виборчого штабу Володимира Зеленського, а у травні 2019 року став першим помічником президента. Перед тим він разом із Зеленським працював у “Студії Квартал-95”.
Нещодавно “Українська правда” писала, що в серпні 2021 року сталася сварка президента Зеленського з його давнім другом Шефіром. Журналісти стверджують, що конфлікт між ними був настільки серйозним, що помічник президента забирав свої речі з офісу і не приходив на Банкову. Надалі Шефір продовжив роботу на посаді першого помічника президента.

Читайте також:
Арахамія про обстріл авто Шефіра: це “привіт” президенту Зеленському

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна