Замах на помічника Зеленського: в машину Шефіра стріляли з автомата, водій поранений

оновлюється

Під Києвом був скоєний замах на першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра, отримав поранення його водій.

Про це повідомляє сайт Національної поліції.

“Близько 10-ї години ранку неподалік від села Лісники була обстріляна машина першого помічника президента Сергія Шефіра. В автомобіль влучило більше 10 куль. Поранений водій. На місті працюють слідчо-оперативні групи поліції. Проводиться спеціальна поліцейська операція для розшуку зловмисників”, – повідомили в Нацполіції.

За інформацією джерел видання “Українська правда” у правоохоронних органах, в авто стріляли автоматною чергою.

Нападник або нападники ховалися в зеленій зоні біля дороги неподалік від супермаркету АТБ, на парковці якого автомобіль зупинився після нападу.

Сам Шефір не постраждав, але перебуває в стані шоку.

Нападників шукають: правоохоронці розпочали спецоперацію “Сирена”.

На місці події перебуває генпрокурорка Ірина Венедіктова. Вона зазначила, що в автомобіль Шефіра стріляли кулями калібру 7,62.

За даними ЗМІ, поранений водій перебуває в лікарні “Феофанія” у важкому стані: у нього влучили три кулі.

Як розповів лідер фракції “Слуга народу” Давид Арахамія, Шефір їхав на роботу.

“У 50% випадків він їздить за кермом сам, а в 50% випадків – з водієм”, – зазначив Арахамія в коментарі журналістам у кулуарах Верховної Ради.

Село Лісники розташоване в Києво-Святошинському районі на південній околиці столиці.

Як можна побачити на відеокадрах з місця події, кулі в авто увійшли переважно з боку водія.

За даними журналістів каналу “Україна 24”, на автомобілі зафіксовано щонайменше 18 слідів від куль.

Фото: ФБ Ірина Венедіктова

Нагадаємо, що Сергій Шефір був одним з лідерів виборчого штабу Володимира Зеленського, а у травні 2019 року став першим помічником президента. Перед тим він разом із Зеленським працював у “Студії Квартал-95”.

Нещодавно “Українська правда” писала, що в серпні 2021 року сталася сварка президента Зеленського з його давнім другом Шефіром. Журналісти стверджують, що конфлікт між ними був настільки серйозним, що помічник президента забирав свої речі з офісу і не приходив на Банкову.

Надалі Шефір продовжив роботу на посаді першого помічника президента, проте, за інформацією “УП”, не впливав уже “майже ні на що”. У статті йшлося про те, що звести до нуля вплив на Зеленського його давніх близьких друзів, серед яких і Сергій Шефір, зміг керівник офісу президента Андрій Єрмак.

Читайте також:
Зеленський передав права на бізнес братам Шефірам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна