Таран переговорив з гендиректором компанії Baykar Makina про виробництво Bayraktar в Україні

 

Міністр оборони України Андрій Таран переговорив із генеральним директором турецької компанії Baykar Makina, яка здійснює виробництво безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2 для України Халуком Байрактаром.

Про це повідомила пресслужба оборонного відомства у вівторок, 14 вересня.

“Під час заходу було обговорено хід виробництва комплексів на замовлення української сторони та можливості прискорення виконання раніше досягнутих домовленостей. Крім того, розглянуто можливість та перспективи розміщення виробництва турецьких безпілотних комплексів на території України”, – йдеться в пресрелізі.

У відомстві також нагадали, що в грудні 2020 року Міністр оборони України Андрій Таран підписав угоди з турецькими компаніями про передачу технологій та виробництво корветів і ударних безпілотних авіаційних комплексів для потреб Збройних сил України.
Підписання відбулось у рамках візиту турецької делегації на чолі з Президентом Директорату оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїлом Деміром.

Читайте також:
Під час навчань “Об’єднані зусилля” безпілотник Bayraktar знищив усі цілі

Як інформувала “Новинарня“, про купівлю ударних безпілотників “Байрактар” Україна почала домовлятися з Туреччиною в листопаді 2018 року.
“Укрспецекспорт” і турецька компанія Baykar Makina підписали угоду про закупівлю їх для української армії в січні 2019 року.
У березні 2019 року пройшли випробування дронів в Україні.
Наприкінці вересня 2019 року в Туреччині відбувся випуск українських військових операторів ударних БПЛА Bayraktar TB2.
15 липня 2021 року перший ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2 отримали Військово-морські сили ЗСУ. 

Читайте також:
Українські “Байрактари” відпрацьовують навички управління над Тендрівською косою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна