ВМС отримали перший ударний безпілотний комплекс Bayraktar

 

Перший ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2 від турецької оборонної компанії Baykar Defence для Військово-Морських сил вже поставлено в Україну.

Про це в четвер, 15 липня, повідомив міністр оборони України Андрій Таран.

“Проводимо остаточні приймальні випробування комплексу в місці базування. Отримаємо ефективне спостереження та прикриття узбережжя та акваторій Чорного і Азовського морів, можливість ураження надводних та наземних об’єктів супротивника високоточними засобами”, – цитує міністра пресслужба МОУ.

За словами заступника міністра оборони Олександра Миронюка, поставка цього комплексу відбулась із випередженням графіку, передає видання Defense Express.

Впродовж декількох днів на аеродромі під Миколаєвом тривали прийомо-здатні випробування усіх безпілотних апаратів, що входять до складу цього комплексу – підйом на максимальну висоту, перевірка роботи корисного навантаження та пунктів управління.

Bayraktar TB2 для Військово-Морських Сил України. Фото: Defense Express

Bayraktar ТВ2 буде поставлений на озброєння 10-ї бригади Морської авіації ВМСУ, разом із БПЛА передані мобільні термінали управління та ЗІП. Особливість цього комплексу – станції управління БПЛА можуть розміщуватись не лише стаціонарно на суші чи на шасі, але й також на будь-якому із кораблів ВМС України.

“Наш флот отримав оновлену версію комплексу Bayraktar ТВ2, радіус дії котрої складає 300 кілометрів, замість 150 кілометрів як у попередніх версіях”, – пише ЗМІ.

Bayraktar ТВ2 будуть виконувати для ВМС України розвідувальні операції, видачу цілевказівок, і також – виконувати ураження противника з повітря. Збройні сили України мають боєприпаси для таких цілей, але також – є і додаткова кількість боєприпасів, котрі можуть використовуватись для “морських” Bayraktar ТВ2, наголошує нішеве ЗМІ.

Bayraktar TB2 для Військово-Морських Сил України. Фото: Defense Express

“На всі БПЛА комплексу Bayraktar ТВ2, що будуть передані Військово-Морським силам України, прийнято рішення нанести зображення хижого морського птаха, котрий буде символом підрозділу безпілотних комплексів у складі Морської авіації ВМСУ”, – додали в Defense Express.

Bayraktar TB2 для Військово-Морських Сил України. Фото: Defense Express

“Мілітарний портал” звертає увагу, що для потреб ВМС передали щонайменше чотири борти такиз БПЛА. Аро це свідчать різні бортові номери на дронах.

Читайте також:
Під час навчань “Об’єднані зусилля” безпілотник Bayraktar знищив усі цілі

Як інформувала “Новинарня“, про купівлю ударних безпілотників “Байрактар” Україна почала домовлятися з Туреччиною в листопаді 2018 року.
“Укрспецекспорт” і турецька компанія Baykar Makina підписали угоду про закупівлю їх для української армії в січні 2019 року.

У березні 2019 року пройшли випробування дронів в Україні.

Наприкінці вересня 2019 року в Туреччині відбувся випуск українських військових операторів ударних БПЛА Bayraktar TB2.

Читайте також:
Українські “Байрактари” відпрацьовують навички управління над Тендрівською косою

Bayraktar здійснив перший виліт над Донбасом, – нардеп

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна