Росія оштрафувала Facebook, Twitter і Telegram за невидалення контенту

 

У Москві суд оштрафував Facebook lnc., Twitter Inc. і Telegram Messenger Inc. за невидалення забороненого в Російській Федерації контенту.

Про це інформує “Новая Газета” у вівторок, 14 вересня.

Загальна сума накладених штрафів становить 35 млн російських рублів (480 тисяч доларів). Зокрема, Facebook lnc. призначено штраф у розмірі 21 млн рублів, Twitter Inc. – 5 млн, Telegram Messenger Inc. – дев’ять млн.

Компанії визнані російським судом винними за статтею про порушення порядку обмеження доступу до інформації (ч. 2 і ч. 4 ст. 13.41 КпАП). Так, в ч. 4 цієї статті зазначено, що штраф може бути призначений в тому числі за невидалення контенту, який містить “заклики до здійснення екстремістської діяльності”, порнографічні матеріали, а також способи, методи розробки, виготовлення і використання наркотичних засобів і психотропних речовин.

Загальна сума штрафів, накладених на Facebook у Росії, перевищила 90 млн рублів (1,2 млн доларів), для Twitter – 45 млн рублів (617 тис. дол.), Telegram – 35 млн рублів (480 тисяч доларів).

Читайте також:
Скабєєва: про український парад перемоги в Москві має мріяти кожний мешканець країни

Російські тролі атакували десятки західних видань, – BBC

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна