Україна може отримати ще 1000 км джерела небезпеки на кордоні, – Кулеба

 

Україна отримає уздовж північного кордону ще “тисячу кілометрів джерела небезпеки”, якщо Російська Федерація поглине Білорусь. Це особливо актуально з огляду на спільні військові навчання РФ та РБ.

Як передає УНІАН, про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив 10 вересня в ефірі програми”Свободи слова” на каналі “Україна”, коментуючи наміри Володимира Путіна та Олександра Лукашенка щодо розбудови “союзної держави”.

“Щоб продемонструвати серйозність своїх намірів щодо інтеграції в рамках союзної держави, навмисно вводиться наратив не лише про плани економічної інтеграції з 28 програм, а й спільний оборонний простір. Ми маємо уважно стежити за навчаннями “Запад-2021″, тому що ті сценарії, які там відпрацьовуються, несуть дуже серйозні ризики. І ми розуміємо: якщо Росія поглине Білорусь в тій чи іншій формі, то ми отримаємо ще 1000 км джерела небезпеки для суверенітету і територіальної цілісності”, – сказав Кулеба.

За його словами, Лукашенко, хоч і навчився вести гру з Росією, “лише робить вигляд, що керує ситуацією”, і насправді глибину інтеграції визначає Путін.

Як інформувала “Новинарня“, 9 вересня Путін і Лукашенко зустрілися в Москві та погодили 28 “дорожних карт” інтеграції Росії та Білорусі.
Із 9-10 вересня в Росії, на окупованих нею територіях та в Білорусі тривають великі військові навчання “Захід-2021”. У зв’язку з цим Україна посилила охорону державного кордону.

Читайте також:
Росіяни влаштували ІПсО проти морпіхів ЗСУ перед навчаннями “Захід-2021”, – InformNapalm

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна