Україна посилила охорону кордону з Білоруссю. ФОТО

 

Ситуація на українсько-білоруському кордоні залишається спокійною.

Про це в п’ятниці, 10 вересня, інформує пресслужба Держприкордонслужби.

“Обстановка на цьому напрямку залишається спокійною. Всі пункти пропуску, які функціонували до цього, продовжують працювати у визначеному режимі”, – йдеться в повідомленні.

У прикордонному відомстві зазначають, що забезпечують посилену охорону державного рубежу. Для цього залучили всі необхідні ресурси, в тому числі спеціальні підрозділи.

ДПСУ прикордонник ДПСУ кордон із Білоруссю 3 ДПСУ кордон із Білоруссю 1
<
>
Фото: пресслужба ДПСУ

“Крім того, державний кордон цілодобово патрулюють наряди зі службовими собаками, прикордонна авіація, ведеться моніторинг з постів спостереження, а на водних ділянках кордону застосовуються катери Держприкордонслужби”, – зазначили в пресслужбі.

Водночас прикордонники опрацьовують всю інформацію, яка може впливати на стан охорони державного кордону, та ефективно взаємодіють із підрозділами ЗСУ та іншими структурами.

Заходи проводяться для запобігання можливим правопорушенням, недопущення провокацій, нестандартних ситуацій та можливого незаконного перетину кордону групами осіб.

Нагадаємо, Росія та Білорусь розпочали спільні стратегічні навчання “Захід-2021”. Керівництво Збройних сил України заявляло, що ці навчання потенційно становлять загрозу для країни.

Читайте також:
Путін і Лукашенко узгодили 28 “союзних програм”

У річницю битви під Оршею в Києві відкрили оновлений пам’ятник білорусам, що загинули в боротьбі за Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна