У Росії стартували військові навчання “Захід-2021”

 

У Російській Федерації на полігоні Муліно в Нижньогородській області пройшла церемонія відкриття військових навчань “Захід-2021”.

Про це в четвер, 9 вересня, інформує пресслужба Міноборони РФ.

“Захід такого масштабу унікальний. Його розмах, склад держав-учасниць, кількість залученого особового складу і техніки свідчить про зростання значення спільної підготовки наших збройних сил”, – сказав заступник міністра оборони РФ Микола Панков.

За його словами, “навчання в складі коаліції держав допомагають напрацювати єдине розуміння в підготовці армій, укріпляють дружбу і стирають мовні бар’єри між нашими (російськими та іноземними, – “Н”) військовослужбовцями, формують нові спільні традиції бойового братства і військового партнерства”.

Панков оголосив, що навчання “Захід-2021” мають “виключно оборонний характер” і “спрямовані на вишкіл військ із ведення воєнних дій в сучасних умовах і на підвищення оперативної сумісності союзників”.

У церемонії також взяли участь військові Західного військового округу РФ, представники штабу керівництва і особистий склад контингентів ЗС Вірменії, Білорусі, Індії, Казахстану, Киргизстану та Монголії.

Як інформувала “Новинарня“, раніше білоруський диктатор Олександр Лукашенко в контексті підготовки до військових навчань “Захід-2021” заявив, що незабаром із Росії на озброєння армії Білорусі надійдуть десятки літаків, гелікоптерів та засобів боротьби з повітряними цілями противника, включаючи зенітно-ракетні комплекси С-400.

Водночас у НАТО наголосили, що стежитимуть за навчаннями “Захід-2021” і закликали Російську Федерацію та Республіки Білорусь діяти згідно з міжнародними та зобов’язаннями у рамках ОБСЄ.

Читайте також:
Зеленський переговорив з конгресменами США про військові маневри РФ і Білорусі “Захід-2021”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна