НАТО стежитиме за російсько-білоруськими навчаннями “Захід-2021”

 

Північноатлантичний альянс стежитиме навчаннями “Захід-2021” і закликає Російську Федерацію та Республіки Білорусь діяти згідно з міжнародними та зобов’язаннями у рамках ОБСЄ.

Про це йдеться в опублікованому на сайті НАТО спільному комюніке, прийнятому лідерами держав та урядів Альянсу за підсумками зустрічі в Брюсселі в понеділок, 14 червня.

“Ми будемо стежити за масштабом та обсягами навчань “Захід-2021″, ситуацією після них, і ми продовжуємо закликати Росію та Білорусь діяти передбачуваним та прозорим чином, виконуючи свої міжнародні зобов’язання та зобов’язання у рамках ОБСЄ”, – йдеться у комюніке.

Окремо в НАТО закликали Росію “бути відкритою та прозорою” щодо своїх неоголошених навчань та широкомасштабного переміщення військ відповідно до зобов’язань Віденського документа, особливо на тлі недавно здійсненого Росією “невиправданого нарощування військової сили в Україні та навколо неї”.

Було заявлено, що союзники просуватимуть модернізацію Віденського документа 2011 року щодо заходів зміцнення довіри та безпеки з тим, щоб консенсус з цього приводу був знайдений на Міністерській раді ОБСЄ 2021 року.

Як писала “Новинарня“, у вересні 2021 року на території Білорусі відбудуться масштабні спільні російсько-білоруські військові навчання “Запад-2021”. Експерти розглядають цей захід як один із основних на шляху поглинання самостійності цієї країни РФ та вбачають небезпеку для України.

Читайте також:
Україна готова до швидшої інтеграції в безпекову архітектуру НАТО, – Таран про результати саміту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна