Росія хоче провести військові навчання поблизу кордону з Україною

 

Російська Федерація у вересні 2021 року планує провести навчання “Запад-2021”.

Про це повідомила пресслужба західного військового округу міністерства оборони РФ.

“У ході проведення спільних командно-штабних навчань “Запад-2021″ особливу увагу планується приділити … застосуванню вертикальних охоплень силами тактичних повітряних десантів, швидкому переходу від одного виду бойових дій до іншого і створення складної, динамічної обстановки”, – йдеться в повідомленні.

Окремо підкреслюється, що особливу увагу приділять діям підрозділів у відриві від головних сил, проведенню глибоких рейдів та оминанню сил противника.
Зазначено також про відпрацювання боротьби з крилатими ракетами та безпілотними літальними апаратами, а також радіоелектронного впливу на “умовного противника”.

Видання DefenceExpress наголошує, що в будь-якому випадку навчання “Запад-2021” слід розглядати, як “репетицію” можливих дій РФ з території Білорусі не тільки проти України, а й проти Польщі та країн Балтії зі сценарієм створення “Сувалкського коридору” до Калінінграда.

Також необхідно зазначити, що така відверто “атакувальна легенда” доволі сильно контрастує зі звичайною “ширмою” у вигляді антитерористичних навчань.
Зокрема, навіть раптова перевірка армії РФ влітку минулого року, яка охопила 50 окремих епізодів навчань по всій країні, проходила під виглядом тренування протидії “бандформуванням” із бойовою потужністю на рівні провідних країн світу, включно з авіацією та високоточним озброєнням.

Читайте також:
Російські навчання “Кавказ-2020” нашкодили економіці України, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна