Лукашенко анонсував великі закупівлі військової техніки в РФ та розмах навчань “Захід-2021”

 

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко в контексті підготовки до військових навчань “Захід-2021” заявив, що незабаром із Росії на озброєння армії Білорусі надійдуть десятки літаків, гелікоптерів та засобів боротьби з повітряними цілями противника, включаючи зенітно-ракетні комплекси С-400.

Про це в середу, 1 вересня, повідомила білоруська державна інформагенція БелТА.

“Найближчим часом (я підписав позавчора розпорядження) з Російської Федерації поставлять нам (не буду говорити, які гроші і що) десятки літаків, десятки вертольотів, найважливішого озброєння ППО. Може, навіть C-400. Нам вони дуже потрібні, я вже про це говорив”, – сказав самопроголошений президент РБ.

Лукашенко термінів і точних обсягів поставок, але зазначив, що Білорусь отримає “найсучасніше обладнання”.

Він додав: якщо під час військових навчань “Захід-2021” побачать, що білоруській армії потрібно щось іще, то це куплять у Російської Федерації і поставлять на озброєння.

Перебуваючи в Бобруйську, Лукашенко також заявив, що білорусько-російські навчання “Захід-2021”, заплановані на 10-16 вересня, “проводяться виключно для тренування і злагодження власних збройних сил”, як пише БелТА.

“Я пережив багато таких навчань. Тому знаю зсередини все це. Ми проводимо навчання для того, щоб навчати, тренувати свої збройні сили на випадок, якщо не дай бог. А тривожних моментів досить”, – сказав білоруський диктатор.

Лукашенко зазначив: на західному напрямку Білорусь і Росія діють разом.

“У нас союзна армія на цьому напрямку з Російською Федерацією. Збройні сили двох країн дуже схожі, але злагодження має бути, – зазначив очільник РБ. – Тому ми і разом повинні вчитися. Тому що воювати нам доведеться разом. Якщо є армія, збройні сили , їх треба готувати, як-то об’єднувати разом “.

За його словами, на території двох країн від Калінінграда до Владивостока буде задіяна велика кількість військ. “На всіх полігонах. Ми з Путіним домовилися, що я беру під контроль основну частину навчань. Вона буде у нас в Білорусі. У них на кількох полігонах – до десятка полігонів буде задіяно. Він побуде на своєму полігоні, я на своєму. І ми подивимося, наскільки готові і злагоджено наші збройні сили, Росії та Білорусі. У нас єдина система ППО, єдина оборонна політика. Є армія – її треба навчати і тренувати. Ось для цього ми і проводимо “, – сказав Лукашенко.

“Ми ні на кого не збираємося наступати. Нам це не потрібно. І те, що вони заворушилися… Ну, напевно, вони дуже стурбовані, що ми тут, знаєте, мало не Прибалтику відріжемо: по Сувалкському коридору пройдемо на Калінінград і відріжемо Прибалтику. Та нікому ця Прибалтика не потрібна. Нам дай боже свою Білорусь заселити, я вже про Росію не кажу “, – заявив Лукашенко.

Читайте також:
Лукашенко пропонує Угорщині разом захищати традиційні сімейні цінності

 

 

“Тому нам чуже не треба. Але ми вчимося захищати своє. Ми проведемо злагодження наших збройних сил, визначимося, де у нас слабкі місця і дооснастити їх. Хоча зараз більш-менш нормально”, – додав глава держави.
 

Крім того, Олександр Лукашенко нагадав: спостерігати за навчаннями запрошують і іноземних громадян.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна