Лукашенко пропонує Угорщині разом захищати традиційні сімейні цінності

 

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав перспективною взаємодію з Угорщиною в сфері захисту традиційних сімейних цінностей.

Як передає “Європейська правда” з посиланням на сайт президента Білорусі, про це йдеться у його привітанні президенту Угорщини Яношу Адеру у зв’язку з національним святом у цій державі.

“Одним із перспективних напрямів взаємодії може стати захист традиційних сімейних цінностей. Беручи до уваги відповідний істотний досвід Білорусі, висловлюю готовність до розширення діалогу в цій галузі, в тому числі в рамках міжнародних організацій”, – заявив Лукашенко.

Він також направив вітальне послання прем’єр-міністрові Угорщини Віктору Орбану.

“В останній період нашим країнам довелося пережити нелегкі випробування. Однак я переконаний, нам вистачить стійкості, мудрості і цілеспрямованості вистояти і перемогти наявні труднощі”, – йдеться в привітанні.

У липні прем’єр Угорщини Орбан ініціював референдум про захист дітей на тлі вимог Європейського Союзу змінити недавні поправки до законів про освіту і захист дітей, пов’язані з забороною ЛГБТ-тематики.

Зміни до законодавства, внесені Орбаном, зазнали різкої критики з боку лідерів ЄС на саміті в червні. Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте закликав Будапешт поважати цінності толерантності ЄС або вийти з блоку.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн попередила Угорщину, що вона повинна скасувати закон, інакше їй загрожують серйозні санкції.

Читайте також:
“Проти” здорової людини. Колонка Олени Максименко після Маршу рівності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.