Зеленський переговорив з конгресменами США про військові маневри РФ і Білорусі “Захід-2021”

 

Президент Володимир Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу Сполучених Штатів Америки, яка перебуває з візитом в Україні. До складу парламентської делегації США увійшли сенатори Ліндсі Грем, Джон Баррасcо, Томмі Табервілль, Бен Сесс та член Палати представників США Вільям Тіммонс.

Про зустріч, яка відбулася у понеділок, 6 вересня, повідомила пресслужба офісу президента.

“Глава держави ознайомив членів Конгресу США з безпековою ситуацією на сході та вздовж українських кордонів. Під час зустрічі також відбулося відеовключення військового керівництва із зони проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі, зокрема з Авдіївки, Мар’їнки та Золотого”, – йдеться в пресрелізі ОП.

Зазначається також, що сторони обмінялися думками щодо безпекової ситуації в регіоні та розвитку подій у Білорусі. Президент України відзначив наближення активної фази спільних навчань збройних сил Росії та Білорусі “Захід-2021”, які є безпековим викликом для регіону.

Володимир Зеленський подякував за підтримку США у започаткуванні діяльності Кримської платформи. Було наголошено, що внаслідок тимчасової російської окупації Криму зруйновано архітектуру безпеки в Чорноморсько-Азовському регіоні, розгорнуто масштабну мілітаризацію півострова, а свобода судноплавства опинилася під загрозою. Глава держави підкреслив важливість підтримки з боку США у подоланні цих викликів, а також у зміцненні співпраці флотів причорноморських держав.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено реалізації євроатлантичних прагнень України.

«Розраховуємо на підтримку США щодо майбутнього членства України в НАТО», – наголосив Президент.

Сенатор Ліндсі Грем високо оцінив взаємодію України зі Сполученими Штатами у контексті останніх подій в Афганістані.

Володимир Зеленський подякував членам Конгресу США за чітке розуміння безпекових загроз, які становить реалізація проекту “Північний потік – 2”.

“Кремль використовував і продовжує використовувати постачання газу як зброю. Санкційний тиск на “Північний потік – 2″ має бути збережений”, – зазначив Президент України.

Під час зустрічі також відбувся обмін думками щодо прогресу нашої держави у впровадженні ключових реформ та щодо подальшої підтримки процесу перетворень з боку США.

Читайте також:
Лукашенко анонсував великі закупівлі військової техніки в РФ та розмах навчань “Захід-2021”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна