Окупанти обстріляли багатоповерхівку в Трьохізбенці

 

Російсько-окупаційні війська 8 вересня обстріляли мирні населені пункти вздовж лінії розмежування на Луганщині і влучили у п’ятиповерхівку.

Про це в четвер, 9 вересня, повідомила преслужба Луганської облдержадміністрації.

“Увечері 8 вересня 2021 року бойовики здійснили обстріл з населеного пункту Сміле у бік житлових будинків на околиці Трьохізбенки, що в Щастинській громаді. Ворог застосував заборонену Мінськими домовленостями артилерію калібрів 120 та 122 мм. В бік будинків мешканців Трьохізбенки було випущено 30 снарядів, 5 з них влучили у п’ятиповерхівку, від інших постраждали сусідні двоповерхівка та приватні будинки”, – йдеться в повідомленні з посиланням на очільника області Сергія Гайдая.

Внаслідок обстрілу відбулось загоряння двоповерхівки, яке, на щастя, було швидко ліквідоване силами працівників ДСНС та лісництва.

“Звісно, люди налякані та перебувають у шоці. Ще й тому, що до настання холодів житло відновити неможливо. Наразі проводиться обстеження з метою оцінки збитків, вирішується питання відселення постраждалих родин. Тримаю питання на особистому контролі, щоб всі постраждалі швидко отримали необхідну допомогу”, – прокоментував Гайдай.

Він додав, що про всі порушення режиму припинення вогню Українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ.

Читайте також:
“Три з половиною десятки снарядів 122-го калібру”: морпіхи ЗСУ показали наслідки важкого обстрілу у Верхньоторецькому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна