Нове Бюро економічної безпеки не встигають запустити вчасно, – голова

 

Новостворене Бюро економічної безпеки, яке має замінити стару Державну фіскальну службу, не встигають запустити до 25 вересня, як казали раніше.

Про це повідомив його очільник Вадим Мельник в інтерв’ю “Суспільному”,

“Ми не встигаємо. Так, певні процеси були затягнуті: не по вині Кабміну, не по вині народних депутатів. Так трапилось, що воно трошки затягнулось. Шість місяців, які були дані на ліквідацію ДФС, я в цьому брав участь, і ці 6 місяців які були дані для початку роботи БЕБу … Вони з різних об’єктивних причин затягнулись”, — зазначив чиновник.

Однією з можливих причин Мельник називає “літні періоди відпусток”. Каже, що процес дуже складний, позаяк вперше в історії ліквідується орган ДФС «під нуль».

“Це не так то і просто, як виявилось. І ми бачимо, що зараз навіть проведення аудиту ДФС продовжене ще на певний термін. Просто фізично не встигають, працюють щоденно”, — розповів голова БЕБ.

Мельник пояснив, що процедура конкурсів кандидатів на посади в БЕБ триватиме не менше 30-35 діб. Пояснює, що орієнтовно 12 вересня буде створена Рада громадського контролю.

“Наприклад, я створюю конкурсну комісію і, наприклад, ще 30-35 днів мінімум будуть конкурси на цих 200-220 людей, 30% від центрального апарату. Напевно я не вкладаюсь у 25 вересня”, — додав голова БЕБ.

Але каже, що Бюро все ж хочуть запустити до кінця вересня.

Читайте також:
Кабмін обрав головою Бюро економічної безпеки нинішнього очільника ДФС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна