Кабмін обрав головою Бюро економічної безпеки нинішнього очільника ДФС

 

Кабінет Міністрів обрав головою новоствореного Бюро економічної безпеки нинішнього голову Державної фіскальної служби Вадима Мельника.

Про це “Суспільному” в п’ятницю, 20 серпня, повідомило джерело в уряді.

У фіналі конкурсу на посаду глави БЕБ із Мельником змагалися член Ради Нацбанку, радник міністра фінансів Василь Горбаль та прокурор з Офісу генерального прокурора Аттіла Ковчі.

Хто такий Вадим Мельник

Вадиму Мельнику 49 років.
Із 1994 року був курсовим офіцером Харківського військового інституту. Із 2000 року працював старшим слідчим Державної податкової адміністрації в Київській області. Із 2008-го по 2011 рік був начальником слідчого відділення податкової служби у Святошинському та Голосіївському районах Києва. Із 2014 року працював першим заступником начальника Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС.
Державну фіскальну службу очолив 22 грудня 2020 року.

Згідно з декларацією, Мельник володіє двома квартирами, зокрема в Одеській області (площа 67 кв.м, задекларована вартість 1 129 412 грн); у Києві (площа 159,4 кв. м, задекларована вартість 1 183 679 грн). Крім того, Мельник вніс до декларації земельну ділянку площею 835 кв. м у Сумській області, мисливську рушницю “Блайзер” вартістю 168 тис. грн та автомобіль Range-Rover 2014 року випуску.

Зарплата Мельника за основним місцем роботи (Сумський державний університет) торік склала 129 478 грн. Крім того, він задекларував 62 403 грн зарплати від АТ “Українська залізниця” та 14 032 грн — від Державної фіскальної служби.

Серед подарунків Мельник вказав у декларації 500 000 грн, отриманих від дружини.

Готівкою Мельники зберігають 2 550 000 грн, ще 40 тис. грн на банківських рахунках. Мельник також вказав 40 тис. доларів, які позичив фізичній особі.

Дружина Мельника володіє трьома квартирами у Київській області та однією — в Туреччині. Також у власності дружини вказана земельна ділянка в Ірпені площею 327 кв. м та два машиномісця.

Що таке БЕБ

За законом, директора БЕБ призначатиме президент за поданням конкурсної комісії. Директор БЕБ буде підзвітний депутатам та главі держави.

Детективи органів БЕБ розслідуватимуть кримінальні правопорушення, що стосуються: протиправного заволодіння майном підприємства, установи, організації; нецільового використання бюджетних коштів, здійснення видатків бюджету чи надання кредитів з бюджету без встановлених бюджетних призначень або з їх перевищенням; видання нормативно-правових актів, що зменшують надходження бюджету або збільшують витрати бюджету всупереч закону. виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів, якщо розмір предмета злочину або завданої ним шкоди в 400 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян для працездатних осіб, встановленої законом на час вчинення злочину, чи вчинено організованою групою.

Читайте також:
За посаду голови Бюро економічної безпеки змагатимуться 12 кандидатів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна