СБУ блокувала потужний канал контрабанди наркотиків в ОРДО. ВІДЕО

 

У Запорізькій області правоохоронці ліквідувала канал контрабанди метадону до тимчасово непідконтрольного українському урядові Донецька.

Про це у вівторок, 7 вересня, інформує пресцентр СБУ.

Наркотики в ОРДО відправляли не через лінію розмежування, а через кордон з Російською Федерацією. Щомісяця зловмисники формували по декілька “посилок”, вартість кожної з яких становила майже чотири мільйони гривень.

Організувала протиправну схему безробітна киянка, яка долучила до справи “партнерку” з тимчасово окупованого Донецька.

“За даними слідства, зловмисники приховували заборонені речовини у глечиках для вазонів та в садово-паркових скульптурах. А потім переправляли їх спільникам у РФ під виглядом побутових посилок. Пакунки передавали через водіїв мікроавтобусів, які здійснюють нерегулярні пасажирські перевезення”, – йдеться в повідомленні.

Із Росії “товар” через непідконтрольні ділянки кордону потрапляв до тимчасово окупованого Донецька. Там його фасували і реалізовували.

Канал існував майже рік. Щомісяця зловмисники переправляли таким чином до трьох партій наркотичних речовин, кожна з яких коштувала приблизно чотири млн гривень за цінами чорного ринку.

Під час спецоперації правоохоронці затримали водія маршрутки під час спроби вивезення метадону вагою понад 1,4 кг.

У межах кримінального провадження організаторку каналу затримано та повідомлено їй про підозру за ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) та ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Бойовик “ЛНР”, що відсидів в Росії за оборудки з наркотиками, в Україні отримав 8 років ув’язнення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна