Бойовик “ЛНР”, що відсидів в Росії за оборудки з наркотиками, в Україні отримав 8 років ув’язнення

 

На Харківщині викритий контррозвідкою Служби безпеки України бойовик “ЛНР” отримав вісім років позбавлення волі.

Про це в середу, 1 вересня, інформує пресцентр СБУ.

“Набрав чинності вирок Харківського районного суду стосовно громадянина України, затриманого у березні цього року за матеріалами контррозвідки Служби безпеки України. Суд визнав його винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України”, – йдеться у повідомленні.

Зловмисник за власною ініціативою у травні 2014 року розпочав співпрацю із російськими окупантами – вступив до складу незаконного збройного формування так званого “народного ополчения Донбасса”.

За даними слідства, він з вогнепальною зброєю охороняв позиції терористичної організації “ЛНР”, вів активні розвідувальні дії по збору даних про позиції підрозділів Збройних сил України та інших українських військових формувань, задіяних у проведенні АТО/ООС.

За це бойовик регулярно отримував гроші від окупантів.

Діставши бойове поранення, він переїхав на лікування до Російської Федерації, розраховуючи отримати громадянство РФ “за заслуги”. Але замість паспорта держави-агресора отримав тюремний термін за незаконні оборудки з наркотиками. Після відбуття покарання повернувся в Україну.

Контррозвідники СБУ викрили і затримали зловмисника.

Під час обшуку, проведеного за місцем його мешкання, правоохоронці виявили та вилучили бойові гранати РГД-5 та РГО із запалами; встановили координати розташування схрону із бойовими засобами ураження, у тому числі реактивними штурмовими гранатами РШГ-1 виробництва РФ.

За вироком суду громадянина України визнано винним за участь у терористичній організації “ЛНР” і зберіганні боєприпасів, і засуджено до восьми років позбавлення волі. Вирок набув чинності.

Читайте також:
В ОРЛО бойовик розстріляв начальника варти, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна