На Кіровоградщині “чорний археолог” продавав зброю часів Другої світової, – СБУ

 

У Кіровоградській області правоохоронці викрили “чорного археолога”, що розкопував зброю та боєприпаси часів Другої світової війни і незаконно продавав їх криміналітету.

Про це у вівторок, 7 вересня, інформує пресцентр СБУ.

“Чорною” археологією займався мешканець Олександрії. За основним місцем роботи він – топменеджер однієї із автозаправних станцій. А в позаробочий час ‒ чорний археолог на ділянках бойових дій ІІ Світової війни”, – йдеться в повідомленні.

Завдяки своєму “хобі” зловмиснику вдалося зібрати чималий арсенал зброї.

Використовуючи особисті зв’язки у кримінальному світі, чоловік організував незаконний бізнес із продажу раритетної зброї та боєприпасів. Навіть робив спроби продати набуту колекцію за кордон.

Під час обшуку, проведеного за місцем його мешкання, вилучено шість гранат Ф-1, рушницю та обріз рушниці “Мосіна”, пістолет “Наган”, 90 набоїв калібру 7,62 мм та кілограм пороху.

Вилучені зброю та боєприпаси направили на експертизу.

Наразі планується повідомити зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Монастирський виступає проти легалізації вогнепальної зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна