США закликають РФ негайно звільнити затриманих кримських татар

 

Державний департамент Сполучних Штатів Америки засуджує репресії, які російська окупаційна “влада” здійснює проти кримських татар, і вимагає звільнити затриманих.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті Державного департаменту США в неділю, 5 вересня.

“Сполучені Штати рішуче засуджують затримання 4 вересня російською окупаційною владою в Криму заступника голови кримськотатарського Меджлісу Нарімана Джеляла, а також щонайменше 45 інших кримських татар”, – зазначається в документі.

Держдеп указує що це одне з чергових свідчень політично мотивованих рейдів, затримань та каральних заходів РФ, спрямованих проти Меджлісу, “який став об’єктом репресій через протидію спробам Росії анексувати Крим”.

“Ми закликаємо російську окупаційну владу негайно звільнити їх”, – наголосили в зовнішньополітичному відомстві США.

У Держдепартаменті нагадали – Сполучені Штати під час саміту “Кримської платформа” 23 серпня підтвердили, що Крим – це Україна, а також висловили непохитну підтримку суверенітету й територіальній цілісності України.

Нагадаємо, 3 й 4 вересня в окупованому Криму сталися масові затримання кримських татар. Київ назвав це реакцією Кремля на початок роботи “Кримської платформи” та вимагає негайно звільнити затриманих.

Читайте також:
Окупанти в Криму висунули Джелялу й братам Ахтемовим обвинувачення в диверсії. Меджліс реагує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна