Майорові Ковальову оголосили підозру за непокору

 

Майорові Збройних сил України Романові Ковальову оголосили підозру в кримінальному провадженні за фактом непокори.

Фото відповідного документа оприлюднив сам Ковальов на сторінці у ФБ у понеділок, 6 вересня.

Підозру оголосили за частиною 3 статті 402 Кримінального кодексу України.

“Старший слідчий ДБР… повідомив Ковальову Роману… про підозру в непокорі, тобто відкритій відмові виконати наказ начальника, вчиненій в умовах особливого періоду”, – йдеться в документі.

Ковальов це кримінальне провадження назвав “надуманим”.

“Мені інкримінується відкрита відмова виконати наказ, тобто вчинення злочину за ч.3 ст.402 – непокора в умовах особливого періоду. За цією статтею передбачене покарання від 5 до 7 років ув’язнення. Але якого саме наказу, за яких обставин, хто саме мені його віддавав і про що той наказ – у підозрі про це ні слова. Я точно не відмовлявся від виконання жодного з наказів за всю свою багаторічну службу”, – написав Ковальов.

Як інформувала “Новинарня“, 30 січня наказом командувача Сухопутних військ Збройних сил України майору ЗСУ Роману Ковальову оголосили сувору догану за “повідомлення негативного характеру” в соцмережі про президента України Володимира Зеленського.
Ковальов тоді був офіцером відділу інформаційної протидії оперативного управління штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України.

Після оголошеного дисциплінарного покарання офіцер заявив про намір судитися. 

18 червня Ковальова звільнили зі Збройних сил.

Детальніше про “справу майора Ковальова” читайте в матеріалі “Новинарні“:
“Справа майора Ковальова”: як офіцера переслідують за пост проти Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна