Майор ЗСУ Ковальов, якого покарали за критику Зеленського, заявив про намір судитися

 

Військовослужбовець Збройних сил України майор Роман Ковальов, якому оголосили сувору догану за “повідомлення негативного характеру” в соцмережі про президента Володимира Зеленського, назвав незаконним це дисциплінарне стягнення і заявив, що може позиватися до суду.

Як передає “Новинарня“, про це Ковальов написав у четвер, 30 січня, в соцмережі.

“…Що стосується наказу про моє покарання, то я вважаю його незаконним і таким, що порушує мої права та свободи, і тому я залишаю за собою право звернутися до суду”, –  заявив офіцер.

Він розповів про себе: “Я – Ковальов Роман Анатолійович, саме я той самий майор, який критикує Зеленського і про якого сьогодні не говорить тільки ледачий… Навесні 2014 року я з Севастополя, будучи цивільним, добровольцем поїхав в АТО і зараз в ЗСУ…”

Ковальов визнав, що 14 січня 2020 року, перебуваючи у відпустці, написав пост у фейсбуці, “в якому висловив свою думку про дії обраного президента і закликав його піти”.

“Жоден Закон України не забороняє мені цього робити”, – наголосив майор Ковальов.

Роман Ковальов (фото, зроблене в молодості), з ФБ

Він наголосив на потребі дотримуватися законності та процедури.

“Не хочете критики президента? Не проблема – приймайте закон і вперед. Наразі ж в Україні справи йдуть так, що все, чим я як військовий відрізняюся у своїх правах та свободах від цивільних – це я, що я не можу входити в політичні партії. Решта прав мені гарантована Конституцією і міжнародними договорами України. Честь маю”, – написав Ковальов.

Як видно з ФБ-сторінки Романа Ковальова, він послідовно критикує нову владу та президента Володимира Зеленського. 23 січня наказом командувача Сухопутних військ офіцера притягнули до дисциплінарної відповідальності.
Із наказу випливає, що притягнутий військовик – офіцер відділу інформаційної протидії оперативного управління штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ.




Читайте також:
У 2014 році Зеленський поігнорував повістку до ЗСУ за мобілізацією, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна