Майору ЗСУ Ковальову оголосили сувору догану за критику Зеленського

доповнено

Наказом командувача Сухопутних військ Збройних сил України майору ЗСУ оголосили сувору догану за “повідомлення негативного характеру” в соцмережі про президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляє “Новинарня“, два аркуші відповідного наказу, датованого 23 січня 2020 року, опублікував у фейсбуці в четвер, 30 січня, учасник бойових дій Олександр Погребиський. 

Пізніше з’ясувалося, що притягнутий до відповідальності – Роман Ковальов, офіцер відділу інформаційної протидії оперативного управління штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України.

У наказі КСВ ЗСУ зазначається, що негативний допис про президента у соцмережі від військовослужбовця спричинив ціле службове розслідування. 

Фото із ФБ Олександра Погребиського

“Встановлено, що внаслідок низького рівня дисципліни та неналежного дотримання вимог статутів ЗСУ офіцер відділу інформаційної протидії оперативного управління штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ 14 січня 2020 року опублікував на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомлення негативного характеру на адресу президента України Володимира Зеленського, в якому висловив невдоволення результатами роботи президента на займаній посаді із закликом залишити посаду“, – йдеться у наказі.

Відтак, аби “не допустити подібні випадки”, наказом командувача Сухопутних військ офіцера притягнули до дисциплінарної відповідальності.

Фото із ФБ Олександра Погребиського

“Накласти дисциплінарне стягнення – сувора догана”, – йдеться в документі.

ДОПОВНЕНО. Згодом у ФБ з’явився допис фігуранта скандалу: “Я – Ковальов Роман Анатолійович, саме я той самий майор, який критикує Зеленського і про якого сьогодні не говорить тільки ледачий… Навесні 2014 року я з Севастополя, будучи цивільним, добровольцем поїхав в АТО і зараз в ЗСУ…”

Ковальов заявив, що вважає наказ незаконним і таким, що порушує мої права та свободи, і тому залишає за собою право звернутися до суду.

Він наголосив, що, як і кожен громадянин України, має право публічно критикувати владу.

Читайте також:
Зеленський із ЗСУ в Одесі: Я вже маю алергію на слово “капітуляція”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна