72-гу бригаду очолив полковник Олександр Вдовиченко

 

72-гу окрему механізовану бригаду імені Чорних Запорожців очолив полковник Олександр Вдовиченко. 

Про такі кадрові зміни у керівництві бойової бригади повідомив у п’ятницю, 3 серпня, військовослужбовець ЗСУ, блогер Анатолій Штефан, який служив у 72 омбр.

“Новий командир 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців. Олександр Вдовиченко, щиро вітаю з призначенням на посаду у рідну бригаду. Бажаю натхнення, успіху, незламної енергії та Божого благословіння”, – написав Штефан.

Бойові побратими і колеги Вдовиченка теж повідомляють про його призначення на керівну посаду в 72-ій бригаді. Відгукуються про офіцера схвально.

Офіційно у Збройних силах поки не повідомляли про представлення особовому складу бригади нового командира.

Що відомо про Вдовиченка 

Олександр Вдовиченко, позивний “Слов’ян”.
Військову службу після вишу розпочинав у тоді ще 72-й гвардійській окремій механізованій бригаді.
Пройшов шлях від інженера ремонтної роти до командира батальйону.
Восени 2015 року призначений командиром 1-го батальйону 72-ї бригади. Навесні 2016-го батальйон брав участь у міжнародних навчаннях на Яворівському полігоні в рамках “Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна” (JMTG-U).
З серпня 2016-го 1-й батальйон призначений резервом АТО. В жовтні того ж року Олександр Вдовиченко завів ввірений підрозділ в Авдіївку. Понад рік перший бат виконував завдання в Авдіївській промзоні.
2017 року Слов’ян закінчив Національний університет оборони України імені Івана Черняховського.
З березня 2018 по квітень 2019 — начальник штабу — перший заступник командира окремого Президентського полку імені Гетьмана Богдана Хмельницького.
З квітня 2019 по січень 2021 року — начальник штабу — перший заступник командира 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу.
З лютого 2021 року був командиром 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу.
Додамо також, що Вдовиченко – автор книги “72. Записки комбата”.

Читайте також:
У ЗСУ – новий командувач Сил логістики. Що відомо про генерала Гуляка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна