РФ не підтримає продовження роботи місії ОБСЄ на російсько-українському кордоні, – ЗМІ

 

Російська Федерація заявила, що не підтримає продовження місії ОБСЄ на російсько-українському кордоні після 30 вересня 2021 року.

Про це у твіттері написав кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк у четвер, 2 вересня.

“Сьогодні Росія оголосила у Відні, що вона не підтримає продовження після 30 вересня прикордонної спостережної місії ОБСЄ у двох пунктах пропуску (“Донецьк” і “Гуково”) на російсько-українському кордоні”, – зазначив журналіст.

Місія ОБСЄ на блокпостах “Донецьк” і “Гуково” виконує свою діяльність з 29 липня 2014 року згідно з рішенням Постійної ради ОБСЄ, прийнятим на основі консенсусу.

Місія повинна повідомляти про ситуацію на блокпостах, а також про переміщення через кордон.

У МЗС України вважають, що створюючи перешкоди роботі місії, Росія прагне продовжувати безперешкодне постачання зброї, військового обладнання, боєприпасів, регулярних військ і найманців на окуповані території України.

Читайте також:
Російські окупанти на Донбасі глушать безпілотники ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна