Російські окупанти на Донбасі глушать безпілотники ОБСЄ

 

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін інформує про факти обмеження збройними формуваннями Російської Федерації свободи пересування та перешкоджання виконанню мандату СММ ОБСЄ на окупованих територіях.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в звіті від 19 серпня №193/2021.

Так, на блокпостах, поблизу населених пунктів Заїченко (93 км на південь від Донецька) та Безіменне (100 км на південь від Донецька) збройні формування Російської Федерації заборонили проїзд Місії, пославшись на “порушення режиму припинення вогню в цьому районі” та “проведення розмінування”.

Варто наголосити, що на вказаних блокпостах спостерігачі фіксували факт перетину цивільних автомобілів в обох напрямках.

Крім того, БПЛА Місії зазнавали впливу перешкод сигналу GPS внаслідок глушіння, здійснюючи проліт на території непідконтрольній Уряду України населеними пунктами Зернове (70 км на південь від Донецька), п’яти польотів над районами біля Жовтневого району Луганська, Первомайська (58 км на захід від Луганська), Голубівського (51 км на захід від Луганська).

Таким чином, створюючи перепони у вільному пересуванні Місії, окупанти намагаються приховати від міжнародних спостерігачів факти своїх порушень.

Зазначені дії російсько-окупаційних військ призводять до ескалації напруги як на лінії розмежування, так і в цілому в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Читайте також:
СБУ отримала нові докази вербування спецслужбами Росії українців для участі у війні. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна