США зобов’язалися виділити до $60 млн військової допомоги Україні

 

Сполучені Штати Америки пообіцяли виділити до 60 мільйонів доларів військової допомоги нашій державі напередодні зустрічі між главою Білого дому Джо Байденом та президентом України Володимиром Зеленським.

Про це інформує AP.

У повідомленні Конгресу адміністрація Байдена заявила, що пакет допомоги Україні необхідний через “значне збільшення російської військової активності вздовж її кордону”, а також через мінометні обстріли, порушення режиму припинення вогню та інші провокації.

“Зростання активності Росії вздовж українського кордону засвідчило недолік здатності українських військових захищатися від російського вторгнення. Значні прогалини в спроможності України необхідно терміново усунути, щоби посилити стримування у світлі поточної загрози з боку Росії”, – йдеться у повідомленні.

Як писала “Новинарня“, президент України Володимир Зеленський із 31 серпня перебуває у Вашингтоні з робочим візитом на запрошення президента США Джозефа Байдена. 1 вересня мають відбутися переговори глав держав, які вже двічі відкладалися.

Читайте також:
Україна та США підписали рамкову угоду про стратегічні засади оборонного партнерства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна