Зустріч Зеленського і Байдена перенесли ще раз

 

Зустріч президента України Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена перенесли на 1 вересня.

Про це в неділю, 29 серпня, написала українська служба “Голосу Америки” з посиланням на Білий дім.

“Цей візит підтвердить непохитну підтримку США українського суверенітету та територіальної цілісності перед обличчям тривалої російської агресії на Донбасі та Криму, нашу тісну співпрацю в енергетичній безпеці, і нашу підтримку зусиль президента Зеленського в боротьбі з корупцією, а також впровадження реформ, заснованих на спільних демократичних цінностях”, – повідомили в Білому домі.

Дату прийому Володимира Зеленського в Білому домі переносять вже вдруге – спочатку зустріч із президентом Байденом мала відбутись 30 серпня, однак згодом план змінили на 1 вересня. За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, тоді це відбулось “у зв’язку з розширенням програми візиту”.
Посол України в США Оксана Маркарова повідомила, що Володимир Зеленський перебуватиме у Вашингтоні два дні, 31 серпня і 1 вересня.

Маркарова поділилась деталями програми візиту українського президента: “Зустріч Президентів України та США у Білому Домі, основні складові цієї зустрічі уже розплановані та узгоджені обома сторонами, зустрічі з очільниками ключових для українсько-американських відносин міністерств, а також дві важливі публічні презентації від Президента та Першої леді для представників медіа, громадськості та інформаційно-аналітичних центрів. Крім того, заплановане відкриття Українського Дому, а також відвідання знакових для відносин України та США місць Вашингтона”.

Читайте також:
Зеленський у США підпише три оборонні документи, – ОП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна