Зеленський у США підпише три оборонні документи, – ОП

 

Заступник керівника офісу президента Роман Машовець зустрівся з аташе з питань армії та оборони Бріттані Стюарт та іншими представниками Посольства США в Україні й обговорив безпекові питання в межах підготовки візиту президента Зеленського до Сполучених Штатів Америки.

Зустріч тривала у п’ятницю, 27 серпня, передає пресцентр ОП.

“Роман Машовець відзначив практичну готовність опрацювання проєктів трьох двосторонніх документів щодо оборонного партнерства, проектів у галузі досліджень, розробок, випробувань та оцінки й співпраці в космічній сфері. Американська сторона повідомила про готовність підписати ці документи під час візиту Президента України до США”, – йдеться в пресрелізі Банкової.

Були узгоджені інші питання змістовного наповнення візиту.

З ініціативи заступника керівника Офісу Глави держави обговорювалися шляхи підвищення ефективності та можливого збільшення групи американських радників у сфері безпеки й оборони. Роман Машовець відзначив необхідність дорадчої допомоги, яку Україна отримує від США, і запропонував розширити сфери її надання.

Зі свого боку Бріттані Стюарт висловила готовність до таких кроків і надала пропозиції щодо їхньої практичної реалізації.

Також під час зустрічі відбувся обмін думками щодо подальшого розвитку українсько-американської співпраці у сфері кібербезпеки.

Читайте також:
Підготовка візиту Зеленського до США: американські компанії цікавляться продукцією української оборонки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна