Підготовка візиту Зеленського до США: американські компанії цікавляться продукцією української оборонки

 

Американські компанії зацікавилися продукцією українського оборонно-промислового комплексу. 

Як передає журналістка “Новинарні“, про це заявив генеральний директор “Укроборонпрому” Юрій Гусєв під час Міжнародного оборонного інвестиційного форуму в Національному технічному університеті України “КПІ” імені Ігоря Сікорського, що відбувається в четвер, 12 серпня.

Зі слів Гусєва, днями він перебував із візитом у Сполучених Штатах, де українська делегація провела низку двосторонніх та багатосторонніх зустрічей з провідними американськими оборонними компаніями. Ця поїздка відбулася в рамках підготовки візиту Володимира Зеленського до США (призначений на 30 серпня ц.р.). Гусєв, зокрема, працює над безпековим змістом візиту глави держави. 

“Є величезний інтерес від американських компаній щодо співпраці з українським оборонно-промисловим комплексом”, – сказав Гусєв за підсумками візиту. 

При цьому гендиректор “Укроборонпрому” не назвав конкретні сфери ОПК, якими зацікавилися американці. Ймовірно, вони будуть озвучені вже під час візиту глави держави до Вашингтона. 

У пресслужбі концерну зазначили, що “переконані, що візит президента України до Вашингтону (…) відкриє нові можливості та дасть змогу перейти на більш високий рівень співпраці наших країн, зокрема в оборонній сфері”. 

Делегація “Укроборонпрому” на чолі з Юрієм Гусєвим під час візиту до США. Фото: пресслужба УОП

Читайте також:
Оборонне партнерство і реформи: Україна і США домовилися про підписання трьох документів під час візиту Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна