Оборонне партнерство і реформи: Україна і США домовилися про підписання трьох документів під час візиту Зеленського

 

Заступник голови офісу президента Роман Машовець обговорив з аташе з питань армії та оборони Бріттані Стюарт і представниками посольства США перебіг оборонних реформ в Україні та підготовку візиту Володимира Зеленського до Сполучених Штатів.

Зокрема, на зустрічі сторони домовилися про підписання під час цього візиту трьох двосторонніх документів, повідомляє офіс президента.

“З метою належного забезпечення підготовки візиту Володимира Зеленського до США заступник керівника офісу президента обговорив завершення опрацювання трьох двосторонніх документів: щодо оборонного партнерства, проектів у сфері досліджень, розробок, випробувань та оцінки й співпраці у космічній галузі. Американська сторона висловила готовність забезпечити підписання вказаних документів у межах візиту глави Української держави до Вашингтона”, – зазначається в повідомленні.

Окрім того, учасники зустрічі обговорили питання розмежування повноважень між Міністерством оборони та Генеральним штабом ЗСУ, оптимізації органів військового управління, посилення цивільного демократичного контролю та розбудови територіальної оборони й руху опору відповідно до ухваленого 16 липня Закону України “Про основи національного спротиву”.

Сторони також обговорили практичні питання двостороннього оборонного співробітництва, зокрема надання Сполученими Штатами допомоги у розвитку українських оборонних спроможностей, реформуванні ЗСУ та оборонно-промислового комплексу України.

“Бріттані Стюарт запевнила у незмінній підтримці українського сектору безпеки й оборони та відзначила стійкий рух до поглиблення українсько-американського оборонного партнерства”, – зазначають в ОП.

Як писала “Новинарня“, раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден чекає Зеленського у Вашингтоні 30 серпня.

Читайте також:
“Мабуть, просто збіг”: конгресмени США закликають Білий дім змінити дату візиту Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна