Вибухи боєприпасів у Казахстані: кількість загиблих зросла до 13, в країні оголошено жалобу

 

Кількість загиблих унаслідок вибухів на складі боєприпасів у Казахстані зросла до 13 осіб, президент країни оголосив 29 серпня Днем загальнонаціональної жалоби.

Про це повідомляє “Казінформ“.

У суботу, 28 серпня, на місці вибухів було виявлено тіло ще одного загиблого чоловіка, особу якого встановлюють. Таким чином, загальна кількість жертв трагедії в Жамбильській області наразі становить 13 осіб.

Загиблі – співробітники МНС Казахстану, військової частини, воєнізованої охорони та військової прокуратури.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв оголосив 29 серпня Днем загальнонаціональної жалоби.

Як писала “Новинарня“, 26 серпня у військовій частині, що дислокується в Байзакському районі Жамбильської області Казахстану, сталося загоряння на складі інженерних боєприпасів, яке супроводжувалося вибухами.

Спершу повідомлялося про дев’ятьох загиблих та 28 госпіталізованих із пораненнями різної тяжкості.  Згодом кількість загиблих зросла до 12, а постраждалих – до 98.

Водночас ці цифри можуть бути не остаточними, адже на місці трагедії тривають пошуки людей, яких вважають зниклими безвісти.

Із сусідніх населених пунктів евакуйовано загалом близько 3 тисяч місцевих мешканців, помешкання яких перебувають у ймовірній зоні ураження в разі наступних вибухів.

Автошляхи в район перекриті для будь-якого транспорту, окрім спеціального та службового, на місці події тривають роботи з пошуку і знешкодження боєприпасів.

Причини надзвичайної події з’ясовує оперативно-слідча група. “За попередньою версією, ми не виключаємо різні причини – це може бути порушення вимог безпеки, це може бути і хімічна реакція”, – зазначив міністр оборони Казахстану Нурлан Єрмекбаєв.

На брифінгу 28 серпня він зазначив, що “вибухів на тому самому місці вже не буде, але з міркувань безпеки ми не можемо зупинити роботи, поки на деяких складах іще триває тління”.

“Є склади, які вже під землею фактично засипані, але звідти йде дим. І поки йде дим, ми повинні дотримуватися всіх заходів безпеки… Самі розумієте, якщо під уламками якась міна лежить, то мало що, раптом вона сама спрацює. Тому ми все там очепили й роботи пожежників та саперів тривають”, – сказав міністр.

Читайте також:
Чехія вимагає від Росії майже $30,5 млн компенсації за вибухи у Врбетіце

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна