“ЄС”: нападникам на Порошенка заплатили по $100, це вирок владі Зеленського

 

Член команди Петра Порошенка Юрій Бірюков заявив, що напад на п’ятого президента із зеленкою організувала влада, і кожному з нападників заплатили по 100 доларів.

Про це Бірюков заявив у фейсбуці ввечері 24 серпня.

“Я розповім про… зеленку. Це вирок. Це фінальна риса. Це останній писк. Це фініш цієї зеленої цвілі.
Бо коли “антирейтинг” і “збитий льотчик” (Петро Порошенко – “Н”) легко виводить на Хрещатик десятки тисяч своїх прихильників… Коли він іде в натовп людей, не боячись і не переживаючи… Коли люди плачуть від захвату… Коли все, що може зробити влада, – найняти чотири людини, заплативши їм по 100$ кожному (вже ж є всі-всі дані)…” – написав Бірюков.

У коментарях він уточнив, що всього було дев’ять нападників, “на всіх дали 1000 [доларів]”.

“Але п’ятеро взяли гроші і злиняли, побоялися”, – зазначив колишній радник президента Порошенка.

“Уже все прізвища є. Буде весело тепер їм”, – додав Бірюков.

Як інформувала “Новинарня“, 24 серпня під час Маршу захисників на Петра Порошенка було скоєно хуліганський напад. Це сталося, коли колона прибічників Порошенка із ним на чолі проходила по Алеї Героїв Небесної сотні. На Марш захисників п’ятий президент справді мобілізував велику кількість симпатиків-ветеранів із регіонів.
Спершу в п’ятого президента намагалися влучити яйцем з мосту. Коли Порошенко підійшов до каплиці Небесної сотні, у нього влучили зеленкою. На фото було видно, що зеленка залила нижню половину обличчя політика та ліве око. Нападника затримали й передали поліції.

О 18:20 Петро Порошенко – вже без слідів зеленки – приєднався до мітингу своїх прихильників на Співочому полі, різко критикуючи владу Зеленського та натякнувши, що за нападом стоїть Банкова.

Як повідомив згодом відділ комунікації поліції Києва, зловмисником виявився уродженець Чернігівської області 1999 року народження (за даними ЗМІ – це Юрій із Козельця).
За даним фактом слідчим Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до п’яти років обмеження волі.

Читайте також:
Облиття зеленкою нардепа з ОПЗЖ Волошина:
ветеран АТО Погребиський був лише свідком, але провів ніч у буцегарні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна