Невідомі облили Порошенка зеленкою під час Маршу захисників

доповнено

У центрі Києва чоловік облив зеленкою п’ятого президента України Петра Порошенка.

Інцидент стався на Алеї Героїв Небесної сотні, біля верхнього виходу метро Хрещатик, пише BBC News Україна.

За словами очевидців, Порошенко йшов разом з учасниками Маршу захисників, присвяченого Дню незалежності. Коли група звернула на Алею Героїв Небесної сотні, у політика хтось намагався влучити яйцем з мосту. Коли Порошенко підійшов до каплиці Небесної сотні, у нього влучили зеленкою.

На фото видно, що зеленка залила нижню половину обличчя політика та ліве око.

Фото: BBC News Україна

У телеграмі проросійського видання Страна.ua з’явилося відео, на якому Порошенко посеред заповненої юрбою вулиці звертається до патрульної поліції по допомогу, і вони на своїй машині відвозять забирають його з місця події.

Пізніше на телеграм-каналі Pavlovsky News з’явилося відео із затриманням підозрюваного. Чоловіка веде група правоохоронців зі скрученими за спиною руками, на яких є сліди зеленки.

О 18:20 Петро Порошенко – вже без слідів зеленки – почав виступ на мітингу своїх прихильників та концерті на Співочому полі, різко критикуючи владу Зеленського.

“Ніяка зелень нас не зупинить”, – заявив Порошенко, натякнувши на те, що напад на нього походив із Банкової.

У партії “Європейська солідарність” назвали напад на Порошенка із зеленкою “провокацією”.

“Російські та провладні телеграм канали повідомили про це відразу – буквально через хвилину після того, як це сталося. Зафіксоване нами відео свідчить, що поліція повела провокатора на вулицю Банкову і там заховала“, — відзначили в пресслужбі “ЄС”, про що пише “Інтерфакс-Україна”.

Як повідомив згодом відділ комунікації поліції Києва, правоохоронці встановили чоловіка, який облив зеленкою Порошенка.

“…Правоохоронці негайно зупинили порушника та доставили до Печерського управління поліції. Зловмисником виявився уродженець Чернігівської області 1999 року народження. Наразі з ним проводяться першочергові слідчі дії”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що за даним фактом слідчим Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до п’яти років обмеження волі.

“Київ оперативний” поширює фото зловмисника та зазначає, що його звати Юрій, він із міста Козелець.

Читайте також:
Марш захисників України-2021 у Києві: яким він буде і коли пройде

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна