Марш захисників України-2021 у Києві: яким він буде і коли пройде

 

Цього року, як і у два попередні, в День Незалежності 24 серпня в центрі Києва пройде Марш захисників України – недержавний захід, який об’єднує ветеранів, волонтерів, родичів військових та інших небайдужих, хто підтримує українських захисників.

Марш 24 серпня 2021 року почнеться після завершення державних урочистих заходів з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

Маршрут Маршу залишається незмінним: о 14:00 колона рушить від парку ім. Тараса Шевченка через бульвар Шевченка і Бессарабську площу й далі пройде Хрещатиком до Майдану Незалежності.

12 серпня в Києві відбулися збори організаційного комітету “Маршу захисників України”, де були затверджені правила та принципи проведення ходи. Меморандум погодили всі 42 учасники оргкомітету – а це ветеранські та волонтерські об’єднання, які представляють учасників російсько-української війни, Революції Гідності, волонтерів, духовенство та родини загиблих героїв з усіх регіонів країни.

Підписанти меморандуму погодилися, що використання політичної реклами, символіки, брендованого одягу, гасел чи атрибутики політичних партій на Марші захисників недопустиме.

Було підтверджено:

  • щорічність проведення “Маршу захисників України” на День Незалежності та відсутність конкуренції з офіційними заходами цього свята;
  • організацію Маршу силами громадянського суспільства з можливою кооперацією з органами місцевої та державної влади;
  • використання учасниками національної та державної символіки, одягу, військових одностроїв Збройних сил, Національної гвардії, добровольців, медиків та волонтерів.

“Щорічний Марш захисників України — одна з головних подій року у ветеранському середовищі. Це свято тих, хто захищав, рятував, допомагав та підтримував наших захисників та захисниць. Марш — це, в першу чергу, про об’єднання українського суспільства. Це та подія, де всім ми різні (…) об’єднуємося навколо ідеї української державності — тієї, яку кожен з нас тим чи іншим чином захищав у війні з Росією”, – заявив директор Фонду “Повернись живим” Тарас Чмут, що є членом оргкомітету Маршу.




“Марш захисників — це не те місце, де вирішуються політичні суперечки чи набивається рейтинг. Це не місце для політичних прапорів та гасел, і кожен, хто порушує цей принцип своїм діями просто показує істинне корисливе ставлення до середовища захисників України”, – додав він.

Відтак організатори закликають прийти й долучитися всіх охочих військових, медиків, захисників, волонтерів до громадського Маршу та дотримуватися затверджених засадничих принципів.

Читайте також:
“На противагу Зе”: Марш захисників-2020 як приклад самоорганізації і носій українських цінностей. ФОТО, ВІДЕО

50 тис. учасників і мізерний бюджет: організатори відзвітували про Марш захисників-2019

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна