Облиття зеленкою нардепа з ОПЗЖ Волошина: ветеран АТО Погребиський був лише свідком, але провів ніч у буцегарні

 

Ветеран АТО, громадський діяч Олександр Погребиський був лише свідком того, як облили зеленкою нардепа від “Опозиційної платформи – За життя” Олега Волошина, після чого той ударив в обличчя іншого учасника подій. Однак поліція затримала Погребиського, і він залишається під вартою.

Про це ввечері у вівторок, 21 липня, заявила адвокатка затриманого Євгенія Тонконожко, передає “Прямий канал”.

“Він (Олександр Погребиський) фактично був свідком, як народний депутат України (Олег Волошин) вдарив пересічного громадянина. Водночас той (Волошин) висловлювався в його адресу нецензурною лайкою. І саме з метою допомогти з’ясувати, залишити свої анкетні дані, щоб бути викликаним і допитаним в якості свідка, він (Погребиський) підійшов у цю гущу подій. Однак поліція, не розібравшись в ситуації, не з’ясувавши події, затримала його і доставила в Печерське управління Національної поліції в місті Києві”, – розповіла захисниця.

За її словами, Погребиський шокований безпідставним затриманням.

“Він, навпаки, намагався допомогти. Однак фактично був позбавлений свободи, був затриманий. І на сьогодні він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання“, – зазначила Тонконожко.

За її словами, інший учасник інциденту з Волошиним (той, хто ймовірно облив нардепа зеленкою) також затриманий. Нардеп ударив цього чоловіка в обличчя, коли його тримали поліцейські.

“Другий затриманий звернувся з заявою про скоєння кримінального правопорушення народним депутатом України, а саме – нанесення легких тілесних ушкоджень. На протязі 24 годин ці відомості повинні бути внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань, повинна бути призначена і проведена судово-медична експертиза, і проведено обслідування затриманого”, – зазначила Тонконожко.

Проросійський нардеп Олег Волошин наполягає на тому, що він був “при виконанні”, коли його облили зеленкою.

“Погребиському шиють статтю 346 Кримінального кодексу – погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк. За дезинфекцію хворого на сепаратизм! А також за захист України, за службу, за позицію! А буде відповідальність волошина за побиття ветерана, коли того за руки тримали поліцейські?” – написала у фейсбуці народна депутатка від “Європейської солідарності” Софія Федина.

Нардеп від ОПЗЖ Олег Волошин облитий зеленкою. Фото: Софія Середа

Відео інциденту:

Як відомо, перед позачерговою сесією 21 липня депутата від фракції “Опозиційна платформа – За життя” Олега Волошина (колишнього речника МЗС часів Януковича) облили зеленкою під Верховною Радою.

Разом з Волошиним від зеленки постраждав і нардеп від “Слуги народу” Євген Шевченко.

Коли поліція тримала одного з учасників інциденту (нападника), Волошин підбіг до нього й ударив кулаком в обличчя.

Нардеп від “Слуги народу” назвав нападника “фашистом”.

На місці інциденту був присутній громадський діяч, активіст організації “Справа громад”, яка підтримує Петра Порошенка, Олександр Погребиський. Він учасник бойових дій на Донбасі, воював у складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Підставою для облиття зеленкою нардепа з “ОПЗЖ” Олега Волошина стала його заява в парламенті про “відсутність суверенітету” в Україні.

Під час розгляду 17 липня проєкту постанови №3736 про заяву Верховної Ради щодо нелегітимного проведення загальноросійського голосування за поправки до Конституції Російської Федерації на тимчасово окупованій території України – в АР Крим та місті Севастополі – Олег Волошин сказав, що український суверенітет “відданий повністю зовнішньому управлінню”, а “країна, в якій немає суверенітету, не може відновити суверенітет над українським Кримом”.

Тоді голова Верховної Ради Дмитро Разумков закликав народних депутатів не порушувати питання, які будуть ставити під сумнів незалежність, державний суверенітет, свободу і територіальну цілісність України.

Згодом члени фракцій “Голос”, “Європейська солідарність”, “Слуга народу” та депутатських груп “Партія “За майбутнє” та “Довіра” вимагали від спікера “належної реакції” на заяву депутата “ОПЗЖ”, скерування запитів у правоохоронні органи через такі його слова.

“Як і обіцяли, звернулися до керівництва СБУ з вимогою порушити справу за злочин у ВР, коли депутат заперечував суверенітет України, а це – державна зрада”, – написала у фейсбуці народна депутатка від “Європейської солідарності” Ірина Геращенко і опублікувала документ – звернення до очільника СБУ Івана Баканова.

Фото: Facebook/Ірина Геращенко

Фото: Facebook/Ірина Геращенко

“Зрозуміло, що СБУ і ДБР, і інші правоохоронні органи традиційно грають у свою гру. Упакувати бойового десантника за хуліганство із зеленкою – це легко. Це запросто. Тут ризиків ніяких. А ось голосно так приземлити депутата Верховної Ради, який замахнувся на Конституцію. України – це… це “та ну його нах”. Простіше зробити вигляд, ніби нічого не трапилося…” – написав у фейсбуці ветеран АТО і блогер Олексій Петров.

Читайте також:
Депутат від ОПЗЖ Волошин пропонує криміналізувати пропаганду чайлдфрі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна