У Марші захисників-2021 взяли участь 63 “коробки”

 

У центрі Києва з нагоди 30-річчя Дня незалежності пройшов уже традиційний – третій – Марш захисників України.

Хода ветеранів і волонтерів стартувала в парку імені Тараса Шевченка о 14:20, після офіційного військового параду, та пройшла до Майдану.

Як і було домовлено, учасники не використовували партійну символіку.

За оцінками учасників та спостерігачів, цього року масовість МЗ була дещо меншою, ніж торік.

Відео “Новинарні“:

Колону очолили члени сімей загиблих ветеранів російсько-української війни, після них ішли сім’ї загиблих учасників Революції гідності, далі – ветерани, які отримали поранення, сім’ї військовополонених і зниклих безвісти.

Наступною була об’єднана формація військових медиків, капелани, і далі – “коробки” військових, ветеранів АТО/ООС, об’єднані за територіальним принципом. Більшість – у військових одностроях, із нагородами.

Крім того, були окремі “коробки” кримчан та представників Білорусі, різних військових підрозділів.

Кримчани несли величезне полотнище зі з’єднаних синьо-жовтого прапора та національного прапора кримських татар. Одним з учасників кримської колони став кінорежисер, колишній політв’язень Кремля Олег Сенцов. Під час проходження цієї “коробки” люди скандували: “Крим – це Україна!”, “Одна, єдина, соборна Україна!”

Фото: ФБ Олег Сенцов

Також маршем ішли представники громадських організацій (фонд “Повернись живим” та ін.), волонтери, патріотично налаштовані громадяни.

Загалом з учасників маршу було сформовано 63 “коробки”.

Одними з найбільших були колони ГО “Справа громад”, “Брати по зброї” та інших організацій, афілійованих із “Європейською солідарністю” Петра Порошенка.

Сам п’ятий президент – разом з Олександром Турчиновим, Андрієм Парубієм, Михайлом Забродським – очолював одну з “коробок”, яку “Прямий канал” назвав “Маршем патріотів”.

Андрій Підлісний (ліворуч) із партійцями “ЄС”. Фото: ФБ Софія Федина

На чолі колони йшов і відставний морпіх 137-го окремого батальйону Андрій Підлісний у парадному білому мундирі, який щойно звільнився із ЗСУ й дав інтерв’юНовинарні“.

Після Майдану ця колона пішла на мітинг-концерт на Співочому полі, влаштований “ЄС”.

Під час маршу Петра Порошенка облили зеленкою, але вже невдовзі він без слідів нападу виступив перед своїми прихильниками.

Як інформувала “Новинарня“, Марш захисників України традиційного відбувається в день Незалежності України з 2019 року. До координаційного комітетуМаршу-2012 увійшли 42 громадські організації, які постановили зробити цей захід щорічним.

Читайте також:
Чим запам’ятався парад Незалежності-2021. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна