Німеччина понизила свого представника на саміті Кримської платформи

 

Замість міністра закордонних справ Німеччини Гайко Мааса на установчий саміт Кримської платформи в Києві приїде міністр економіки та енергетики ФРН Петер Альтмаєр.

Про це агентству “Інтерфакс-Україна” сказала посол Німеччини в Україні Анка Фельдхузен, повідомляє “Європейська правда“.

“Німеччину на першому саміті Кримської платформи буде представляти федеральний міністр економіки і енергетики Петер Альтмаєр. Він є близькою довіреною особою федерального канцлера Ангели Меркель і раніше обіймав посаду глави федеральної канцелярії. Тому, напевно, не є випадковістю, що в понеділок саме міністр Альтмаєр приїде до Києва після того, як федеральний міністр закордонних справ Гайко Маас, на жаль, змушений був терміново скасувати свою участь у Кримській платформі через події в Афганістані”, – розповіла Фельдхузен.

За інформацією “ЄП”, причиною заміни представника Німеччини є форсмажорні обставини Мааса у зв’язку з подіями в Афганістані.

Маас, який мав прибути до Києва, “потрапив під вогонь критики у зв’язку з невдачами в процесі евакуації німецького контингенту та громадян Афганістану”, зазначило джерело видання.
Через це міністр має лишатися у Німеччині, тож Берлін був змушений замінити свого представника.

Водночас одночасна заміна представників США і Німеччини на міністрів енергетики дозволить обговорити питання, пов’язані з “Північним потоком-2” на зустрічах на полях Кримської платформи.

Як зазначила Фельдхузен, у 2019 році міністр Альтмаєр брав активну участь у переговорах за контрактом про транзит газу між “Нафтогазом” і “Газпромом”.

“Тема енергетичної безпеки в контексті “Північного потоку-2″, безумовно, також буде на порядку денному міністра Альтмаєра на полях саміту Кримської платформи”, – додала амбасадорка.

Як відомо, сама федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель перебуватиме в Києві з візитом 22 серпня, але показово не залишиться на саміт Кримської платформи 23 серпня.
Перед цим вона побувала з робочим візитом у Росії і в розмові з Путіним підкреслила підтримку територіальної цілісності України.

Як писала “Новинарня“, раніше свого представника на першому саміті Кримської платформи замінили також Сполучені Штати Америки: замість міністра транспорту Пітера Буттіджеджа делегацію США на саміті очолить міністерка енергетики США Дженніфер Ґренголм.

Читайте також:
НАТО – все: число учасників Кримської платформи зросло до 47

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна