Боксер отримав сім років тюрми за смертельну травму працівнику УДО

 

За завдання смертельної травму киянину співробітнику Управління державної охорони колишній професійний боксер Петро Очеретяний отримав 7 років позбавлення волі.

Про це йдеться в пресрелізі Київської міської прокуратури в четвер, 19 серпня.

Зазначається, що під час дебатів прокурор підтримав весь обсяг наведених у суді доказів та попросив суд призначити обвинуваченому покарання у виді 9 років позбавлення волі.

18 серпня Печерський районний суд виніс обвинувальний вирок, яким визнав спортсмена винним у нанесенні умисного тяжкого ушкодження та засудив до позбавлення волі строком на 7 років.

Речниця прокуратури Надія Максимець у коментарі “Українській правді” акцентувала, що обвинувачений не визнав вину у нанесенні тяжкого тілесного ушкодження, що призвело до смерті потерпілого.

“Його позиція – це було вбивство з необережності. Однак чоловік все ж таки перерахував потерпілим – дружині та матері загиблого певну суму коштів. Цю обставину суд взяв до уваги, як пом’якшуючу. Враховуючи також наявність двох дітей і позитивні характеристики, суд призначив покарання у межах мінімальної санкції статті. Вважаємо, що таке покарання не є достатнім для виправлення та не відповідає тяжкості вчиненого кримінального правопорушення”, – сказала Максимець.

Речниця прокуратури додала, що після вироку суд залишив чинним запобіжний захід – особисте зобов’язання – до набуття вироком законної сили.

Нагадаємо, що вночі 2 січня 2019 року на Саперному полі у Печерському районі столиці чоловік, вигулюючи двох собак, переходив дорогу та побачив автомобіль, який проїжджав позаду нього.
У подальшому, між чоловіком, водієм та пасажирами автомобіля виник словесний конфлікт з приводу того, що їх автомобіль, ледь не збив його собаку.
В ході конфлікту, чоловік завдав удару одному з пасажирів автомобіля в голову. Від отриманої внутрішньочерепної травми потерпілий помер на місці.
Зловмисник з місця події зник, однак пізніше сам прийшов до правоохоронців. Ним виявився місцевий житель, колишній професійний боксер Петро Очеретяний
Загиблий виявився співробітником Управління державної охорони.

Читайте також:
В ОРДО в тюрмі вбили українського спортсмена-олімпійця, що застрелив юнака в Запоріжжі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна