На посаду директора Мистецького арсеналу претендують шестеро кандидатів

 

У повторному конкурсі на посаду директора Мистецького арсеналу братимуть участь шість кандидатів.

Про це повідомила пресслужба Державного управління справами.

У конкурсі змагатимуться:

Ярослав Биструшкін, кандидат мистецтвознавства, президент Міжнародного музичного фестивалю «Чайка open air», був заступником Міської галереї мистецтв “Лавра” та депутатом Київської міської ради. У мотиваційному листі каже про завдання зробити з Арсеналу “храм культури”, що об’єднуватиме всі види мистецтва.

Ольга Босак, спеціалістка з філософії та богослів’я УКУ, реалізовувала проєкт культурної дипломатії “Живи вільно” у штаб-квартирі ООН, працювала в Адміністрації президента України, художниця, займається консалтінгом. У мотиваційному листі говорить про важливість зосередити увагу Арсенала на ще не відомих митцях, а також що Арсенал має зміцнити присутність України на культурній мапі Європи.

Алла Демура, бакалавр за спеціальністю “Аудіовізуальне мистецтво та виробництво” Університету ім. Карпенка-Карого, співзасновниця та режисерка Театру Єсіних, розробляла освітні курси з англійської мови. Пропонує плекати кращі практики Арсеналу, безжально викорінювати його слабкі елементи, сіяти нові можливості. Бачить Арсенал місцем, де зустрічаються історія, освіта, культура, мистецтво і бізнес.

Михайло Кулиняк, кандидат мистецтвознавства, міністр культури у 2010-2012 роках, директор Інституту сучасного мистецтва Національної академії керівних кадрів культури та мистецтв. Пропонує створити державну програму розвитку Арсеналу, яка передбачатиме створення музейного комплексу національного масштабу. Також пропонує проводити в Арсеналі знакові події та міжнародні культурно-мистецькі проєкти державного значення.

Оксана Мельничук, спеціалістка з музеєзнавства (КНУ ім.Шевченка), PhD з політичної філософії (Університет Дені Дідро паризької Академії), співпрацювала із Лувром (кураторка виставки Пінзеля) та Помпіду (консультантка по експорту експертизи Помпіду в країни Східної Європи), авторка стратегії розвитку МА 2011 року. В мотиваційному листі говорить, що перед Арсеналом стоять нові виклики та завдання, але не вказує які саме.

Олеся Островська-Люта, магістерка культурології НАУКМА, директорка Арсеналу з 2016 року. У мотиваційному листі наголошує на сильній команді Арсеналу та на корпоративній культурі, вибудуваній на принципах прозорості та раціональності. Говорить про необхідність розвитку онлайн-програм, пропонує працювати над створенням музею сучасного мистецтва на базі інституції.

У склад конкурсної комісії, яка обиратиме нового директора, входять: Олег Векленко (професор кафедри графічного дизайну Харківської державної академії дизайну і мистецтв), Гліб Вишлінський (член Ради з питань розвитку МА), Євген Бистрицький (вчений-філософ), Олександра Коваль (директорка Українського інституту книги), Наталія Кривда (професорка кафедри української філософії та культури КНУ ім.Шевченка), Мирослава Лубківська (журналістка, ведуча програми “UA:Перший”), Ірина Подоляк (заступниця Міністра культури, молоді та спорту України 2019–2020 рр.), Ахтем Сеітаблаєв (режисер, актор), Тетяна Філевська (креативна директорка Українського Інституту).

Читайте також:
Олена Зеленська увійшла до складу ради “Мистецького арсеналу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна