Іл-76 Повітряних сил вилетів до Кабула. Чекає дозволу на евакуацію

 

Військово-транспортний літак Іл-76МД Повітряних сил ЗСУ поки не отримав дозвіл для доступу в аеропорт Кабула і проведення евакуації.

Про це в середу, 18 серпня, повідомили в пресцентрі Командування Повітряних сил ЗСУ.

Зазначається, що з військового сектору аеропорту Бориспіль до Кабула (Афганістан) з місією по евакуації громадян України та іноземців вилетів військово-транспортний літак Іл-76МД 25-ї бригади транспортної авіації ПС ЗСУ.

“На даний час немає безпечного коридору для доступу в аеропорт Кабулу, де ситуація залишається частково неконтрольованою. Ще не отриманий дозвіл на зліт та безпечний вихід літака з території Афганістану. Тож наразі літак Іл-76МД знаходиться в аеропорту Маскат (Султанат Оман), де чекає вирішення даних питань та дозволу на евакуацію”, – йдеться в пресрелізі Командування виду.

Як інформувала “Новинарня“, через несподівано швидкий наступ талібів 15 серпня президент Афганістану Ашраф Гані залишив країну, яка повертається до шаріату.
Країни ЄС закривають свої посольства та евакуюють дипломатів. Близько 70 країн, серед яких Україна, виступили зі спільним закликом дозволити всім іноземним громадянам і афганцям, які цього бажають, залишити Афганістан. Тисячі афганців та іноземних громадян утворили тисняву в аеропорту Кабула, намагаючись втекти з країни. Повідомлялося про загибель щонайменш 5 осіб, але смертей в аеропорту вочевидь більше.
Афганські урядові сили усунулися від захисту аеропорту. Його контролюють близько десятка тисяч військових США, Британії та деяких інших країн НАТО, забезпечуючи евакуацію.
Україна успішно вивезла з Афганістану один евакуаційний рейс та прислала літак на другий.

Читайте також:
Столтенберг прокоментував ситуацію в Афганістані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна