На території Афганістану немає військових ЗСУ, – Міноборони

 

На території Афганістану немає військовослужбовців Збройних сил України.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у вівторок, 17 серпня.

“Миротворчий персонал, який виконував завдання в Афганістані в рамках операції НАТО, станом на 8 червня повернувся в Україну. Відтак, на території Афганістану військовослужбовців ЗСУ немає”, – написала Маляр.

Як інформувала “Новинарня“, через несподівано швидкий наступ талібів 15 серпня президент Афганістану Ашраф Гані залишив країну, яка повертається до шаріату.
Країни ЄС закривають свої посольства та евакуюють дипломатів. Близько 70 країн, серед яких Україна, виступили зі спільним закликом дозволити всім іноземним громадянам і афганцям, які цього бажають, залишити Афганістан. Тисячі афганців та іноземних громадян утворили тисняву в аеропорту Кабула, намагаючись втекти з країни. Повідомлялося про загибель щонайменш 5 осіб, але смертей в аеропорту вочевидь більше.
Афганські урядові сили усунулися від захисту аеропорту. Його контролюють близько десятка тисяч військових США, Британії та деяких інших країн НАТО, забезпечуючи евакуацію.
Україна успішно вивезла з Афганістану один евакуаційний рейс та прислала літак на другий.

Читайте також:
Звернення Байдена до нації щодо Афганістану: Я не повторюватиму помилки, які ми зробили в минулому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна