“Вали до Африки”: в Києві невідомі ображали нардепа Беленюка через колір шкіри. Є реакція поліції і президента

 

У Києві невідомі намагалися спровокувати конфлікт з олімпійським чемпіоном, народним депутатом від фракції “Слуга народу” Жаном Беленюком.

Про це спортсмен і політик повідомив у фейсбуці в п’ятницю, 13 серпня.

“Кілька хвилин тому невідомі мені молодики, підійшовши до мене в центрі Києва (Печерськ), намагалися спровокувати конфлікт! Викрикуючи образливі речі типу “чорна мавпа щось знає про патріотизм?!” та “вали до Африки!” Слава Богу, до бійки справа не дійшла, тож зі мною все нормально”, – написав Беленюк.

На інцидент уже відреагували поліція Києва, президент України та багато інших впливових осіб.

“Ми промоніторили мережу Інтернет та виявили цю публікацію (Беленюка щодо спроби спровокувати його на конфлікт у центрі Києва – “Н”). Працівники Печерського управління встановлюють обставини цього інциденту”, – повідомила речниця поліції Києва Юлія Гірдвіліс, передає “Укрінформ”.

Вона додала, що поліція повідомить громадськості після перевірки, що саме сталося та як буде кваліфікована подія.

Жана Беленюка підтримав президент України – дописом у твіттері.

“Будь-які прояви расизму чи ксенофобії в Україні неприпустимі! Поліція має жорстко реагувати на такі випадки та припиняти їх”, – наголосив Володимир Зеленський.

“Це не можна так залишати! Прояви ксенофобії бувають не тільки в Україні, але потрібне негайне реагування. Тим більше, що Ви – публічний діяч, відомий спортсмен і політик. Може бути спрямована провокація. Поліція має спрацювати! Інакше – це вдарить не тільки по довірі до правоохоронних структур, але й по іміджу України! Принагідно, дякую за Ваш внесок в формування цього позитивного міжнародного іміджу через величезні спортивні досягнення під прапором України!”, – написав у фейсбуці колишній посол України в США, дипломат Валерій Чалий.

Читайте також:
“Слуга народу” Беленюк виборов для України “золото” Олімпіади в Токіо

“Расизм іде на**й”: нардеп Беленюк підтримав акції протесту в США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна