Ексміністр оборони припустив, навіщо Росії ядерна база в окупованому Криму

 

Росія використовуватиме ядерну базу в Криму для шантажу, а Захід відреагує, коли матиме переконливі докази її існування.

Таку думку висловив у ефірі “Радіо НВ” голова правління Центру оборонних стратегій, колишній міністр оборони України Андрій Загороднюк.

“Відновлення ядерних сховищ, військових баз, на яких зберігалася в радянські часи ядерна зброя, почалося ще декілька років тому. Всім експертам відомі ці конкретні бази — це в Феодосії та Балаклаві. І, в принципі, є велика кількість непрямих доказів. Деякі експерти вважають, що вона вже там є, деякі експерти вважають, що вона скоро там буде, але вони до цього готуються”, — прокоментував Загороднюк.

Якщо ядерну базу у Криму таки розгорнуть, переконує екс-міністр, то про це стане відомо і розвідці України, і США.

“Якщо у нас будуть 100-відсоткові докази, що вона вже розгорнута там, звичайно, реакція [Заходу] буде досить суттєвою, тому, скоріше за все, росіяни тривалий час будуть намагатися це приховати. <…> Питання в тому, для чого росіяни це роблять. Росіяни це роблять, щоб шантажувати західний світ можливим застосуванням цієї зброї, яке насправді є дуже малоймовірним, а більше для того, щоб домовлятися, щоб використовувати цей фактор як важіль в переговорному процесі”, — зазначає Загороднюк.

Однак наразі, переконаний колишній міністр оборони, Захід наразі додатково не реагуватиме на ці події і не буде розширювати коло санкцій.

Читайте також:
Росія готується розмістити ядерну зброю в Криму, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна